Æbleskiver og syltetøj

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

1 timer

Der er kærnemælk i denne klassiske opskrift på æbleskiver, og det giver et frisk strejf af syrlighed.

Ingredienser

30 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 50 g smør til bagning

Tilbehør

  • 200 g solbærsyltetøj

Sådan gør du

Sådan gør du

Del æggene og pisk æggehviderne stive. Pisk derefter æggeblommer, sukker, kærnemælk og fløde sammen. Tilsæt hvedemel og bagepulver, og pisk det, til det er jævnt. Bland de piskede æggehvider og appelsinskal i dejen.

Lad æbleskivepanden blive godt varm og kom lidt fedtstof i hullerne. Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved jævn varme - vend dem af og til med en kødnål. Tag æbleskiverne af panden, hold dem varme og drys dem med flormelis. Vend æbleskiverne første gang når dejen har dannet skorpe og er lysebrun. Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt.

Server æbleskiverne varme med solbærsyltetøj.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: