Æbleskiver og syltetøj
1 timer

Æbleskiver og syltetøj

Der er kærnemælk i denne klassiske opskrift på æbleskiver, og det giver et frisk strejf af syrlighed.
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æbleskiver og syltetøj

Der er kærnemælk i denne klassiske opskrift på æbleskiver, og det giver et frisk strejf af syrlighed.

30 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 50 g smør til bagning

Tilbehør

  • 200 g solbærsyltetøj

Fremgangsmåde:

Del æggene og pisk æggehviderne stive. Pisk derefter æggeblommer, sukker, kærnemælk og fløde sammen. Tilsæt hvedemel og bagepulver, og pisk det, til det er jævnt. Bland de piskede æggehvider og appelsinskal i dejen.

Lad æbleskivepanden blive godt varm og kom lidt fedtstof i hullerne. Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved jævn varme - vend dem af og til med en kødnål. Tag æbleskiverne af panden, hold dem varme og drys dem med flormelis. Vend æbleskiverne første gang når dejen har dannet skorpe og er lysebrun. Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt.

Server æbleskiverne varme med solbærsyltetøj.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 33 %
Print