Æblesnegle

1 time 30 min
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Æblesnegle

Hjemmebagte snegle med æbler . Bag de små lækre godbidder sammen med børnene. Æblesneglene er nemme at arbejde med - og er gode at have et lager af i fryseren.

Ingredienser

3 dl Mælk
25 g Gær
50 g Flødeost
1 Æg
1 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
500 g Hvedemel

Fyld

60 g Brun farin (ca. 1 dl)
1 Groftrevet, uskrællet æble, fx golden delicious
½ tsk Stødt ingefær
1 tsk Stødt kardemomme
50 g Flødeost

Pynt

Flormelis

Sådan gør du

  • Lun mælken og hæld den i en skål.
  • Rør gæren ud heri og tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.

Fyld

  • Rør farin, revet æble, ingefær og kardemomme godt sammen.
  • Vend flødeost i - fyldet bliver lidt tyndt, men bliver fast når det er bagt.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 dele.
  • Rul hver del til en aflang plade (ca. 25 x 40 cm) og fordel fyldet herpå - lad ca. 4 cm være fri foroven.
  • Rul dejen sammen på den lange led, som til roulader, og skær hver i 15 skiver (a ca. 2½ cm).
  • Sæt sneglene på plader med bagepapir og bøj den yderste dejende ind under hver snegl.
  • Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. ½ time og bag dem midt i ovnen ca. 12 min. ved 225° - traditonel ovn. Server sneglene lune.

Lun sneglene på en brødrister eller i ovnen, hvis de skal spises dagen efter eller har været frosset. Sneglene kan evt. pyntes med glasur.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10464 kJ / 2501 kcal

Næringsindhold pr. 100g

893 kJ / 213 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 11 % 5,8 g
Kulhydrat: 74,5 % 39,1 g
Fedt: 14,5 % 3,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ablesnegle/