Ærtesuppe med kammuslinger
Ærtesuppe med kammuslinger og bobler er en lækker forret til nytår. Suppen er bedst på dagen, fordi den flotte grønne farve forsvinder over tid, men suppen kan sagtens fryses, hvis du har lavet for meget, også selv om der er fløde i. Stegte kammuslinger skal have kort tid ved høj varme, når du steger dem🫛🍾
Ingredienser
Suppe
|
2
Grofthakkede løg
|
|
|---|---|
|
1
Finthakket fed hvidløg
|
|
|
5 stilke
Hakket frisk timian
|
|
|
600 g
Ærter
|
|
|
7 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
|
1½ dl
Mynteblade
|
|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
|
Saft af ½
Citron
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Kammuslinger
|
12
Kammuslinger
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Fint salt
|
|
|
2 spsk
Olie
|
|
|
15 g
Smør
|
Topping
|
1½ dl
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Citronsaft
|
|
|
1 dl
Ærteskud
|
|
|
1 dl
Dildkviste
|
|
|
1 dl
Frisk kørvel
|
|
1½ dl
Champagne eller andre bobler
|
|
|---|---|
|
Evt. 1 tsk
Tørrede chiliflager
|
Sådan gør du
Suppe
Stegte kammuslinger
Topping
Anretning
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge andre slags skaldyr eller rejer i stedet for kammuslinger. Chiliflager kan erstattes af piment de' espelettes.
At du kan spise rå kammuslinger, bare de har været frosset min. 24 timer ligesom rå fisk til sushi. Optø kammuslingerne, lad dem opnå stuetemperatur og salt dem inden du tilsætter dem suppen.
Næringsindhold
Energiindhold:
8299 kJ / 1983 kcal
Energifordeling
| Energi | |
|---|---|
| Fiber: | 44,9 g |
| Protein: | 78,2 g |
| Fedt: | 139 g |
| Kulhydrat: | 82,2 g |