Ærtesuppe med kammuslinger

1 time
Arbejdstid: 1 time
Tilberedningstid: 1 time
Ærtesuppe med kammuslinger

Ærtesuppe med kammuslinger og bobler er en lækker forret til nytår. Suppen er bedst på dagen, fordi den flotte grønne farve forsvinder over tid, men suppen kan sagtens fryses, hvis du har lavet for meget, også selv om der er fløde i. Stegte kammuslinger skal have kort tid ved høj varme, når du steger dem🫛🍾

Ny
NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Suppe

2 Grofthakkede løg
1 Finthakket fed hvidløg
5 stilke Hakket frisk timian
600 g Ærter
7 dl Grøntsagsbouillon
1½ dl Mynteblade
1 dl Piskefløde
Saft af ½ Citron
½ tsk Groft salt

Kammuslinger

12 Kammuslinger
1 tsk Fint salt
2 spsk Olie
15 g Smør

Topping

1½ dl Piskefløde
1 spsk Citronsaft
1 dl Ærteskud
1 dl Dildkviste
1 dl Frisk kørvel
1½ dl Champagne eller andre bobler
Evt. 1 tsk Tørrede chiliflager

Sådan gør du

Suppe

  • Smelt smørret i en gryde og steg løg, hvidløg og timianblade ved middel varme i 2-3 min. til løgene er klare.
  • Tilsæt ærter og boullion og kog ved middel varme i ca. 5 min.
  • Tilsæt mynte, fløde og citronsaft og blend suppen glat. Smag til. Varm forsigtigt suppen op igen, hvis det er nødvendigt.

Stegte kammuslinger

  • Dup kammuslingerne tørre med et stykke køkkenrulle og drys dem med salt.
  • Varm panden op ved høj varme og kom olien på. Steg kammuslingerne ca. 1½ min. på den ene side. Vend dem, kom smør på panden og steg dem yderligere 1½ min.

Topping

  • Pisk fløde og citronsaft til en let skum.
  • Bland ærteskud, dild og kørvel til en urtesalat.

Anretning

  • Kom suppen i 6 skåle og fordel 2 stegte kammuslinger i hver.
  • Kom en skefuld flødeskum i suppen og pynt med urtesalat. Drys med chiliflager.
  • Ved bordet hælder du lidt champagne rundt i kanten af tallerkenen, så suppen bruser flot op.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Du kan bruge andre slags skaldyr eller rejer i stedet for kammuslinger. Chiliflager kan erstattes af piment de' espelettes.

At du kan spise rå kammuslinger, bare de har været frosset min. 24 timer ligesom rå fisk til sushi. Optø kammuslingerne, lad dem opnå stuetemperatur og salt dem inden du tilsætter dem suppen.

Næringsindhold

Energiindhold:

8299 kJ / 1983 kcal

Energifordeling

Energi
Fiber: 44,9 g
Protein: 78,2 g
Fedt: 139 g
Kulhydrat: 82,2 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/aertesuppe/