Æggekage med pølser

45 min
Æggekage med pølser

Uhh er der noget som en pandefuld æggekage. Den kan jo varieres i det uendelige kun fantasien sætter grænser.

Ingredienser

1 tsk Majsstivelse, fx maizena
1 dl Piskefløde https://www.arla.dk/opskrifter/fiskefileter-og-gronsager/
1 dl Vand
6 Æg
3 spsk Hakket persille
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
400 g Skrællede kartofler i 1 cm store tern
2 Grofthakkede løg
250 g Wienerpølser i skiver

Pynt

Klippet purløg

Tilbehør

Groft rugbrød, evt. ristet

Sådan gør du

  • Rør majsstivelse sammen med piskefløde og vand. Pisk æg, persille, salt og peber i. Lad smørret gyldne i en pande. Tilsæt kartofler og løg, og steg blandingen i ca. 5 min. Kom pølserne i, og steg dem med i ca. 3 min. Hæld æggeblandingen over kartoflerne, og skub i begyndelsen forsigtigt i æggemassen. Steg æggekagen ca. 25 min. ved meget svag varme. Server den i panden.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7410 kJ / 1771 kcal

Næringsindhold pr. 100g

462 kJ / 110 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 14 % 3,8 g
Kulhydrat: 40,8 % 11,1 g
Fedt: 45,2 % 5,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/aggekage-med-polser/