Anderillette

30 min
Arbejdstid: 30 min
Tilberedningstid: 15 min
Anderillette

Anderilette er luksuspålæg til ristet brød og som skabt til julefrokosten. Det er kød fra confiterede andelår der bliver rørt sammen med andefedt og smagt til, så det bliver en dejlig rilette. Kom riletten direkte i et serveringsglas eller -tallerken, inden du sætter den på køl. Confiterede andelår kan købes på dåse og så har du både fedt og kød klar til brug. Har du tid, så kan du også selv confitere dine andelår.

Ny
NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

2 Confiterede andelår (ca. 200 g plukket kød)
1 dl Andefedt
1 spsk Æblecidereddike
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 kvist Frisk timian

Sådan gør du

  • Kom andelår og fedt i en gryde og varm det op ved lav varme, så fedtet smelter.
  • Lad det simre i 5 min. så fedtet er helt flydende.
  • Tag lårene op af fedtet og pluk kødet med fingrene eller 2 gafler.
  • Bland andekødet med resten af ingredienserne. Smag til.
  • Kom anderiletten i et serveringsglas. Drys toppen med timianblade og sæt den på køl i mindst 2 timer.

Næringsindhold

Energiindhold:

6629 kJ / 1584 kcal

Energifordeling

Energi
Fiber: 0 g
Protein: 23,1 g
Fedt: 168,1 g
Kulhydrat: 1 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/anderillette-ny/