Appelsinis

6 timer
Arbejdstid: 30 min
Appelsinis

Denne appelsinis med yoghurt er nem at lave og perfekt at have i fryseren til enten gæster eller en lille selv-forkælelse. Denne opskrift på appelsinis har en skøn friskhed fra den græske yoghurt - og knaser dejligt pga. den hakkede chokolade. Lækker og rustik. Prøv den!

Ingredienser

3 Æggeblommer
5 spsk Sukker
2½ dl Yoghurt 10%
1 dl Friskpresset appelsinsaft
2 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
50 g Grofthakket mørk chokolade
¼ liter Piskefløde
3 Æggehvider

Pynt

Grofthakket mørk chokolade
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
Citronmelisseblade

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Tilsæt yoghurt, appelsinsaft og -skal, og vend chokolade i blandingen.
  • Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig og vend først fløden og dernæst æggehviderne i blandingen.
  • Hæld blandingen i en bageform (ca. 10 x 30 cm) og stil den tildækket i fryseren i ca. 5 timer. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.
  • Stil isen i køleskabet ca. 1 time før servering.
  • Fordel isen i 6 skåle og pynt med grofthakket chokolade, appelsinskal og citronmelisse.

Du kan også tilsætte hakkede nødder eller valnødder til isen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7849 kJ / 1876 kcal

Næringsindhold pr. 100g

926 kJ / 221 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 7,6 % 4,1 g
Kulhydrat: 25,1 % 13,7 g
Fedt: 67,3 % 16,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/appelsinis/