Ærtepuré

30 min
Ærtepuré

En hurtig og lækker ærtepuré som kan bruges til en alternativ sauce. Smager fx godt til fish and chips.

Ingredienser

1 Hakket løg
1 dl Vand
1 kg Frosne ærter
1¾ dl Creme fraiche 38%
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bring løg og vand i kog i en gryde og kog dem ved svag varme under låg i ca. 2 min. Tilsæt ærterne og kog dem med i ca. 2 min. Blend grøntsagerne ad 2-3 gange og hæld pureen tilbage i gryden. Tilsæt cremefraiche og varm pureen godt igennem. Smag til med salt og peber.

Server eventuelt din ærtepuré som bund i en lækker ret med stegt havtaske, eller vend den i din friskkogte pasta for en grøn og sommerlig ret.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5294 kJ / 1265 kcal

Næringsindhold pr. 100g

388 kJ / 93 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 18,2 % 4,2 g
Kulhydrat: 32 % 7,3 g
Fedt: 49,8 % 5,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/artepure/