Asiatisk suppe med grønt og kødboller
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Asiatisk suppe med grønt og kødboller

En dejlig let, klar suppe med smag fra Østen, og med de kendte og elskede danske kødboller.
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Asiatisk suppe med grønt og kødboller

Nøglehulsmærket opskrift

En dejlig let, klar suppe med smag fra Østen, og med de kendte og elskede danske kødboller.

Antal portioner

Limedressing

Suppe

  • 1 liter vand
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ½ dl japansk sojasauce
  • 1½ spsk koldpresset rapskimolie
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g risnudler
  • 300 g fintsnittet spidskål
  • 2 røde peberfrugter i korte, tynde strimler
  • 5 forårsløg i ringe
  • 50 g bønnespirer, fx sukkerærtespirer i mundrette bidder

Fremgangsmåde:

Limedressing

Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til og kom limedressingen i en skål.

Suppe

Bring vand, ingefær og de øvrige ingredienser i kog i en gryde. Smag suppen til.

Rør imens det hakkede kød med hvidløg og salt. Form - med en teske - kødet til ca. 50 små rustikke kødboller (ca. 1 tsk fars pr. kødbolle). Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog kødbollerne ved jævn varme og uden låg i ca. 1½ min. Tag kødbollerne op med en hulske. Kom nudlerne i det kogende vand og rør rundt til nudlerne er bløde - det tager ca. 1 min. Lad nudlerne dryppe af i en sigte og klip dem i mindre stykker.

Fordel ca. halvdelen af de rå grøntsager, kødboller og nudler i 4 suppeskåle. Server den rygende varme suppe, fx i en kande, så man selv kan hælde suppe over tilbehøret. Læg et par skefulde limedressing på toppen. Server resten af tilbehøret og suppen til anden servering - varm evt. suppen op, så den igen er rygende varm.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 20 %
Print