Asiatiske kålruller

Asiatiske kålruller

30 min
Asiatiske kålruller er fyldt med en fars med både ingefær og hvidløg. Hertil hytteost med lime og den smukke salat med radiser og agurk. Nye danske grøntsager som får et tvist af Asien med mere lime, chili og koriander.

Sådan gør du

  • Rør kødet godt med salt i ca. 1 min. Bland det med hytteost, havregryn, hvidløg og ingefær til en ensartet fars. Tag 8 hele spidskålsblade fra og læg dem i en skål. Hæld kogende varnd over og lad kålbladene trække i ca. 3 min. Hæld vandet fra og læg bladene på et viskestykke - dup dem godt tørre. Fordel farsen på de 8 blade, fold siderne ind over og rul fra den ene ende. Luk hver rulle med en tandstikker. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kålrullerne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 8 min. - vend af og til.
Limekrydret hytteost
  • Vend hytteost og limeskal sammen og smag til.
Salat
  • Snit resten af spidskålen fint og læg den i et fad. Fordel agurk, radiser og chili på kålen. Dryp limesaft henover og drys med salt. Pynt med korianderblade. Server salaten sammen med de stegte ruller, hytteost og nykogte ris.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8635 kJ / 2064 kcal

Næringsindhold pr. 100g

437 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 27,1 % 7 g
Kulhydrat: 49 % 12,6 g
Fedt: 23,9 % 2,8 g

Ingredienser

Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
200 g
Groft salt
¾ tsk
200 g
Finvalsede havregryn
4 spsk
Små hakkede fed hvidløg
2
Fintrevet frisk ingefær
1 spsk
Spidskål (ca. 500 g)
1
Kogende vand
Tandstikkere
8
Smør
25 g
Limekrydret hytteost
250 g
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1½ tsk
Salat
Agurk i skrå skiver (ca. 250 g)
1
Radiser i tynde skiver
150 g
Rød chilipeber i tynde ringe
1
Friskpresset limesaft
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Frisk koriander
3 dl
Tilbehør
Jasminris - koges
240 g