Asparges- og tomatsalat med sprøde hvidløgscroutoner

Asparges- og tomatsalat med sprøde hvidløgscroutoner

30 min
Her er alt hvad hjertet kan begære i denne skønne salat: sæsonens friske og saftige grøntsager, sprøde og knasende hvidløgscroutoner og friskhed og fylde fra mormordressingen, der er smagt til med hyldeblomsteddike.

Sådan gør du

  • Bland løg og eddike og lad det stå på køkkenbordet i mindst 15 min. Hæld eddiken fra løgene og dup dem tørre.
Syrnet flødedressing
  • Bland fløde, eddike, flormelis og salt og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Tilsæt basilikum, pisk dressingen let igennem og smag til - lige inden serveringen.
Hvidløgscroutoner
  • Vend brødbidder og olie godt sammen. Fordel brødet på en plade med bagepapir og rist det midt i ovnen. Vend i croutonerne 2-3 gange under ristningen. Tag dem ud af ovnen og vend straks med hvidløg og salt.
  • Anret hjertesalat, linser, tomater og asparges på et fad. Top op med de eddikesyltede løg, basilikumblade og lidt af hvidløgscroutonerne. Server salaten sammen med resten af croutonerne og den syrnede flødedressing - i en kande, så du selv kan hælde over.
Ristning
  • Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8690 kJ / 2077 kcal

Næringsindhold pr. 100g

540 kJ / 129 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,5 g
Protein: 16 % 5,1 g
Kulhydrat: 51,8 % 16,5 g
Fedt: 32,2 % 4,7 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide aspar-ges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Rødløg i halve tynde ringe (ca. 50 g)
1
Hyldeblomsteddike
½ spsk
Syrnet flødedressing
¼ liter
Hyldeblomsteddike
2½ spsk
Flormelis
1½ spsk
Groft salt
¾ tsk
Hakkede frisk basilikum
1 dl
Hvidløgscroutoner
Landbrød revet i små bidder
200 g
Olivenolie
2 spsk
Små knuste fed hvidløg
2
Groft salt
½ tsk
Strimlet hjertesalat
100 g
Kogte tørrede belugalinser (af 200 g tørrede)
400 g
Cherrytomater i halve
250 g
Dampede grønne asparges i mundrette stykker
250 g
Pynt
Friske basilikum