Asparges- og tomatsalat med sprøde hvidløgscroutoner
30 min
•

Her er alt hvad hjertet kan begære i denne skønne salat: sæsonens friske og saftige grøntsager, sprøde og knasende hvidløgscroutoner og friskhed og fylde fra mormordressingen, der er smagt til med hyldeblomsteddike.
Ingredienser
1
Rødløg i halve tynde ringe (ca. 50 g)
|
|
---|---|
½ spsk
Hyldeblomsteddike
|
Syrnet flødedressing
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
2½ spsk
Hyldeblomsteddike
|
|
1½ spsk
Flormelis
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Hakkede basilikumblade
|
Hvidløgscroutoner
200 g
Landbrød revet i små bidder
|
|
---|---|
2 spsk
Olivenolie
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
100 g
Strimlet hjertesalat
|
|
---|---|
400 g
Kogte tørrede belugalinser (af 200 g tørrede)
|
|
250 g
Cherrytomater i halve
|
|
250 g
Dampede grønne asparges i mundrette stykker
|
Pynt
Frisk basilikum
|
---|
Sådan gør du
Syrnet flødedressing
Hvidløgscroutoner
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11435 kJ / 2733 kcal
Næringsindhold pr. 100g
712 kJ / 170 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,7 g |
Protein: | 22 % | 9,2 g |
Kulhydrat: | 53,9 % | 22,6 g |
Fedt: | 24,1 % | 4,6 g |
Relateret video
Sådan klargør du asparges
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide aspar-ges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
