Asparges- og tomatsalat med sprøde hvidløgscroutoner
30 min

Asparges- og tomatsalat med sprøde hvidløgscroutoner

Her er alt hvad hjertet kan begære i denne skønne salat: sæsonens friske og saftige grøntsager, sprøde og knasende hvidløgscroutoner og friskhed og fylde fra mormordressingen, der er smagt til med hyldeblomsteddike.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Asparges- og tomatsalat med sprøde hvidløgscroutoner

Her er alt hvad hjertet kan begære i denne skønne salat: sæsonens friske og saftige grøntsager, sprøde og knasende hvidløgscroutoner og friskhed og fylde fra mormordressingen, der er smagt til med hyldeblomsteddike.

Antal portioner
  • ½ rødløg i halve tynde ringe (ca. 50 g)
  • ½ spsk hyldeblomsteddike

Syrnet flødedressing

Hvidløgscroutoner

  • 200 g landbrød revet i små rustikke bidder
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g strimlet hjertesalat
  • 400 g kogte belugalinser (af 200 g tørrede)
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 250 g dampede grønne asparges i mundrette bidder

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Bland løg og eddike og lad det stå på køkkenbordet i mindst 15 min. Hæld eddiken fra løgene og dup dem tørre.

Syrnet flødedressing

Bland fløde, eddike, flormelis og salt og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Tilsæt basilikum, pisk dressingen let igennem og smag til - lige inden serveringen.

Hvidløgscroutoner

Vend brødbidder og olie godt sammen. Fordel brødet på en plade med bagepapir og rist det midt i ovnen. Vend i croutonerne 2-3 gange under ristningen. Tag dem ud af ovnen og vend straks med hvidløg og salt.

Anret hjertesalat, linser, tomater og asparges på et fad. Top op med de eddikesyltede løg, basilikumblade og lidt af hvidløgscroutonerne. Server salaten sammen med resten af croutonerne og den syrnede flødedressing - i en kande, så du selv kan hælde over.

Ristning

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,8 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 28 %
Print