Aspargessuppe med aspargeskartofler
45 min

Aspargessuppe med aspargeskartofler

Lækker suppe der egner sig godt til foråret hvor du kan få friske ærter og nye aspargeskartofler. Men den kan også laves hen på den mørke og lidt koldere sæson.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Aspargessuppe med aspargeskartofler

Lækker suppe der egner sig godt til foråret hvor du kan få friske ærter og nye aspargeskartofler. Men den kan også laves hen på den mørke og lidt koldere sæson.

Antal portioner
  • 2 glas hvide aspargessnitter (ca. 660 g)
  • 2 dl aspargesvand
  • ½ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • ½ tsk groft salt
  • 4 porrer i tynde ringe
  • 600 g pillede, kogte aspargeskartofler
  • 1 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g røget mørbrad i små tern
  • 200 g bælgede ærter eller optøede, frosne ærter

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Hæld aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål - gem vandet. Kom aspargessnitter og 2 dl aspargesvand i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. til en ensartet puré. Kom aspargespuré, mælkesauce, porreringe og salt i en tykbundet gryde. Bring det i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned og kog suppen ved svag varme i ca. 2 min. Skær imens kartoflerne i små stykker. Kom kartofler, vand, salt og peber i suppen og bring den i kog. Smag til.

Ved serveringen

Anret suppen i varme portionsskåle med mørbrad og ærter som koldt drys. Server brød til.

Tip

Røget mørbrad kan erstattes af andet røget kød, fx kogt skinke eller hamburgerryg i små tern.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,1 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 16 %
Print