Auberginefad - Opskrifter - Arla

Auberginefad

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

En fin fusion mellem musaka og lasagne!

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 auberginer
  • 1½ tsk groft salt

Kødsauce

  • 25 g smør
  • 1 hakket zittauerløg
  • 1 knust fed hvidløg
  • 250 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bechamelsauce

  • 2 spsk hvedemel
  • 3½ dl mælk
  • 25 g smør
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær den grønne stilk af auberginerne. Skyl og tør dem. Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver, læg dem i en stor skål og drys med salt. Vend rundt i skiverne, så saltet bliver godt fordelt. Lad de saltede aubergineskiver trække tildækket i ca. 45 min.

Kødsauce

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og kød i ca. 2 min., til kødet smuldrer og har skiftet farve. Tilsæt de hakkede tomater og bring retten i kog. Kog kødsaucen ved jævn varme og uden låg i ca. 20 min., til den er "tør" i konsistensen. Smag til med salt og peber.

Bechamelsauce

Pisk mel og 2 spsk af mælken samme i en tykbundet gryde med et piskeris. Pisk resten af mælken i og tilsæt smørret. Bring blandingen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag til med peber.

Læg aubergineskiverne i en sigte og skyl saltet af. Tør skiverne godt i et viskestykke og pensl med smeltet smør på begge sider. Kom aubergineskiverne i en varm pande og brun dem ved kraftig varme (i flere omgange) ca. 1 min. på hver side.

Smør et ovnfast fad (ca. 2½ liter). Læg først halvdelen af aubergineskiverne, al kødsaucen, halvdelen af mælkesaucen, halvdelen af GratineringsOsten - og så resten i samme rækkefølge. Drys med rasp og bag retten midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: