Auberginegratin

Auberginegratin

45 min
Auberginegratin - også kaldet Melanzane alla parmigiana - smager vildt godt. Denne auberginegratin har smæk på umamismagen og vi gøre sig både som aftensmad og som en skønt bidrag på buffetbordet. Prøv denne auberginegratin som er en virkelig lækker vegetarret.

Sådan gør du

Bagetid - auberginer:

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Gratinering:

15-20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Auberginegratin
  • Skær auberginerne på langs i ca. 1 cm tykke skiver og læg dem på et stykke køkkenrulle. Drys salt over og lad dem stå i ca. 10 min.
  • Tør saltet af og læg dem på plader med bagepapir.
  • Pensl skiverne med olie og bag dem i ovnen.
  • Varm en gryde op ved jævn varm og kom olien i. Svits løg og hvidløg i 2-3 min.
  • Tilsæt tomater, vand, sukker og salt og lad saucen simre uden låg i ca. 20 min.
Osterasp
  • Bland imens parmesanost, rasp, basilikum, olie og peber til en osterasp.
Sådan samler du auberginegratinen
  • Læg tomatsauce, auberginer, osterasp og revet ost lagvis i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) - afslut med auberginer toppet med lidt osterasp og revet ost.
  • Gratiner auberginegratinen øverst i ovnen til den er gylden.
  • Lad auberginegratinen sætte sig ca. 10 min. før servering.

Er du glad for stærk mad, så kan du spice auberginegratinen op med cayennepeber eller chili.

Energiindhold for hele retten:

9467 kJ / 2263 kcal

Næringsindhold pr. 100g

412 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 18 % 4,4 g
Kulhydrat: 13,8 % 3,3 g
Fedt: 68,2 % 7,6 g
Mere inspiration

En dejlig vegetarisk hverdagsret som både børn og voksne vil elske.

Tomatlasagne
60+ min
Tomatlasagne
(13)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Auberginegratin
2 Auberginer (ca. 800 g)
½ tsk Groft salt
2 spsk Olivenolie
1 spsk Olivenolie
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
2 Finthakkede fed hvidløg
2 dåser Cherrytomater
2 dl Vand
1 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
Osterasp
100 g Fintrevet parmesanost
1 dl Pankorasp
1 dl Strimlede basilikumblade
½ dl Olivenolie
Friskkværnet peber
175 g Revet cheddar- og maasdammerost
Serveringsforslag
Groft brød og grøn salat
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk