Bagels

1 time
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Bagels

Bagel er en bolle, som er helt sin egen. Det karakteristiske ved bagels brød er hullet i midten og den seje krumme, som kogningen af bagels giver. Her får du en opskrift på bagels, hvor du prøver både at koge bagels og bage bagels. Nu du skal i gang, så er måske en ide, at lave en stor portion - så kan du servere hjemmelavede bagels til gæster, madpakke, frokost og når du bare er lidt lækkersulten.

Ingredienser

Bagels

2½ dl Mælk (lillefingervarm)
25 g Gær
1 spsk Smagsneutral olie, fx rapsolie
1 spsk Sukker
1½ tsk Groft salt
400 g Hvedemel (ca. 7 dl)

Pensling

Sammetpisket æg

Pynt

50 g Revet cheddarost, lidt sesamfrø, blå birkes eller græskarkerner

Sådan gør du

Bagels

  • Kom mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt olie, sukker, salt og mel (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet - dejen er ret fast, men stadig smidig.
  • Del dejen i 8 stykker og rul dem til pølser, ca. 20 cm lange. Form dem til ringe og pres sammenføjningerne grundigt sammen. Læg ringene på et stykke bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min.

Kogning og bagning af bagels

  • Bring en stor gryde vand i kog. Skru lidt ned, så det koger, men ikke bulderkoger.
  • Kog 2-3 bagels ad gangen ca. 2 min. på hver side (ca. 4 min. i alt).
  • Læg de kogte bagels på en plade med bagepapir - sørg for at den side, som var opad da de efterhævede, fortsat er opad - ellers hæver de ikke ordentligt.
  • Pensl de 8 kogte bagels med æg og lad dem være som de er, eller drys hver bagel med et par spsk revet ost, ½ tsk frø, eller 2 tsk kerner
  • Bag de 8 bagels midt i ovnen ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagels skal være seje i krummen. Du kan riste dine bagels, så de bliver sprøde i skorpen.

Bagels kan fryses - lun dem inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7864 kJ / 1880 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1037 kJ / 248 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 12,6 % 7,7 g
Kulhydrat: 68,8 % 41,9 g
Fedt: 18,6 % 5,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagels/