Bagt blomkål i airfryer

Bagt blomkål i airfryer

30 min
Bagt blomkål i airfryer er et dejligt og nemt bud på en grøntsagsret eller grøntsagstilbehør, som smager fantastisk. Blomkålen bliver mør og lækker med en intens smag fra stegeskorpen, som blødes op af den cremede yoghurtdressing. Er der børn der spiser med, kan du helt udelade chili i dressingen.

Sådan gør du

  • Fjern bladene fra blomkålen og gem de inderste - læg dem evt. i koldt vand så de bliver sprøde.
  • Skyl blomkålen og kog den i letsaltet vand i 5 min. Tag det op og lad det dryppe af.
  • Pres hvidløget og rør det sammen med olivenolien.
  • Skær blomkålen i 4 både, stokken skal holde sammen på buketterne.
  • Vend blomkålen i hvidløgsolien og læg dem på risten i airfryeren.
  • Drys med flagesalt og bag blomkålen - vend stykkerne undervejs så de får stegeskorpe hele vejen rundt.
Yoghurtdressing
  • Rør yoghurt sammen med citronsaft, harissa, honning og salt. Smag til.
  • Kom yoghurtdressingen i bunden af en stor tallerken og kom den bagte blomkål oven på.
  • Top med blomkålsblade, sesamfrø og dild - og server.
Bagetid i airfryer
  • 10-20 min. ved 200°. Bagetiden afhænger af din airfryer.
Mere inspiration

Prøv denne lækre snack, der også er tilberedt i en airfryer.

Velbekomme!
Tip

Skal yoghurtdressingen være mildere eller stærkere, kan du skrue op eller ned for chilien.

Variation

Du kan erstatte dild med fx persille eller estragon.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2714 kJ / 649 kcal

Næringsindhold pr. 100g

377 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 13,7 % 3 g
Kulhydrat: 18,8 % 4,2 g
Fedt: 67,5 % 6,9 g

Ingredienser

Lille blomkål
1
Fed hvidløg
1
Olivenolie
2 spsk
Flagesalt
1 tsk
Yoghurtdressing
1½ dl
Citronsaft
1½ tsk
Harissa eller tørret chili
1 tsk
Flydende honning
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Ristede sesamfrø
1 spsk
Finthakket dild
½ Bunch