Bagt cheesecake med hindbærtopping

1 time
Arbejdstid: 30 min
Bagt cheesecake med hindbærtopping

Lækker opskrift på blød og cremet cheesecake med traditionel kiksebund og syrlig hindbærtopping.

Ingredienser

Kiksebund

75 g Smør - smeltet
250 g Smuldrede fuldkornshvedekiks, fx digestive kiks

Cheesecake

400 g Flødeost
2 Æg
85 g Sukker (ca. 1 dl)
¼ liter Creme fraiche
25 g Flormelis (ca. ½ dl)
1 spsk Vaniljesukker

Hindbærtopping

225 g Frosne hindbær
3 spsk Flormelis

Sådan gør du

Kiksebund

  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Bland smør og de smuldrede kiks godt og kom blandingen i formen.
  • Pres kiksebunden godt sammen og bag den midt i ovnen a. 5 min. ved 175° - traditionel ovn.

Cheesecake

  • Pisk imens ost, æg og sukker sammen.
  • Hæld blandingen på den bagte kiksebund og bag den midt i ovnen ved 175° - traditionel ovn..
  • Tag den ud efter ca. 25 min. og lad den hvile på en bagerist i ca. 10 min.
  • Pisk imens creme fraiche, flormelis og vaniljesukker sammen og fordel det på kagen.
  • Bag den færdig midt i ovnen ca. 10 min.

Hindbærtopping

  • Kog hindbær og florsukker i en tykbundet gryde i ca. 3 min - til sukkeret er opløst og server det lunt eller koldt til den bagte cheesecake.

Du kan også servere den bagte cheesecake kold.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16457 kJ / 3933 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1132 kJ / 270 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 6,1 % 4,1 g
Kulhydrat: 35,6 % 23,7 g
Fedt: 58,3 % 17,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-cheesecake-med-hindbartopping/