Bagt laks med æble

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

45 min

En flot ret med laks, æble og sesam. Og med en dejlig sauce fyldt med grønt.

Ingredienser

Antal portioner
  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 400 g renset laksefilet
  • 1 rødt æble i tynde både, fx gråsten (ca. 150 g)
  • 1½ spsk sorte og hvide sesamfrø
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce med grønt

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Skær fisken i 4 stykker og læg dem i et ovnfast fad. Fordel æblebådene omkring og drys med sesam, salt og peber. Bag retten midt i ovnen.

Sauce med grønt

Kom saucen i en gryde sammen med porrer, fennikler, salt og peber. Varm saucen op og lad den koge i ca. 3 min eller til grøntsagerne er møre. Smag til.

Tips

Saucen smager også godt til kød og fjerkræ. Du kan bruge torsk i stedet for laks.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 26 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: