Bagt laks med æble - Opskrifter - Arla

Bagt laks med æble

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

45 min

En flot ret med laks, æble og sesam. Og med en dejlig sauce fyldt med grønt.

Ingredienser

Antal portioner

  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 400 g renset laksefilet
  • 1 rødt æble i tynde både, fx gråsten (ca. 150 g)
  • 1½ spsk sorte og hvide sesamfrø
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce med grønt

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Skær fisken i 4 stykker og læg dem i et ovnfast fad. Fordel æblebådene omkring og drys med sesam, salt og peber. Bag retten midt i ovnen.

Sauce med grønt

Kom saucen i en gryde sammen med porrer, fennikler, salt og peber. Varm saucen op og lad den koge i ca. 3 min eller til grøntsagerne er møre. Smag til.

Tips

Saucen smager også godt til kød og fjerkræ. Du kan bruge torsk i stedet for laks.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: