

Bagt laks med æble
45 min
En flot ret med laks, æble og sesam. Og med en dejlig sauce fyldt med grønt.
Ingredienser
Antal portioner
- 6 dl vand
- 1 tsk groft salt
- 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
- 400 g renset laksefilet
- 1 rødt æble i tynde både, fx gråsten (ca. 150 g)
- 1½ spsk sorte og hvide sesamfrø
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Sauce med grønt
-
½ liter Karolines Køkken® mælkesauce
- 4 porrer i tynde skiver (ca. 325 g)
- 2 fennikler i tynde skiver (ca. 400 g)
- ¾ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
Skær fisken i 4 stykker og læg dem i et ovnfast fad. Fordel æblebådene omkring og drys med sesam, salt og peber. Bag retten midt i ovnen.
Sauce med grønt
Kom saucen i en gryde sammen med porrer, fennikler, salt og peber. Varm saucen op og lad den koge i ca. 3 min eller til grøntsagerne er møre. Smag til.
Tips
Saucen smager også godt til kød og fjerkræ. Du kan bruge torsk i stedet for laks.
Bagetid
Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
Hvordan koger man ris
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 11140 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 23,1 g
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 53 %
- Fedt: 26 %