Bagt laks med jordskokker og mandelgremolata
&format=webp)
Bagt laks med jordskokker og mandelgremolata er en nem og dejlig ret, hvor hele familien kan være med. Det tager godt 20 min. at tilberede bagt laks med jordskokker og mandelgremolata, så skal retten bare i ovnen og du skal koge ris - og aftensmaden er serveret. Den bagte laks har bid fra mandelgremolataen, en lækker bund af æbler og jordskokker og det hele er bundet sammen af den friske citronsauce.
Ingredienser
Mandelgremolata
50 g
Mandler
|
|
---|---|
½ dl
Dildkviste
|
Bagt laks med jordskokker
3
Røde æbler i tynde både (ca. 375 g)
|
|
---|---|
300 g
Jordskokker i grove tern
|
|
1 bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
½ liter
Mælkesauce
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
500 g
Fersk laks uden skind
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Dildkviste
|
---|
Tilbehør
3 dl
Basmatiris - koges
|
---|
Sådan gør du
Mandelgremolata
Bagt laks med jordskokker
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for laks, kan du bruge hvid fisk, fx torsk, lyssej eller skrubbefileter. Eller du kan brune 4 små kyllingefileter og lægge dem på æbler og jordskokker.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11846 kJ / 2831 kcal
Næringsindhold pr. 100g
473 kJ / 113 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 22,6 % | 6,3 g |
Fedt: | 32,8 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 44,6 % | 12,4 g |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
