Bagt laks med jordskokker og mandelgremolata

Bagt laks med jordskokker og mandelgremolata

45 min
Bagt laks med jordskokker og mandelgremolata er en nem og dejlig ret, hvor hele familien kan være med. Det tager godt 20 min. at tilberede bagt laks med jordskokker og mandelgremolata, så skal retten bare i ovnen og du skal koge ris - og aftensmaden er serveret. Den bagte laks har bid fra mandelgremolataen, en lækker bund af æbler og jordskokker og det hele er bundet sammen af den friske citronsauce.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-laks-med-jordskokker-og-mandelgremolata/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Mandelgremolata
  • Hak mandler og dild fint, og vend det godt sammen.
Bagt laks med jordskokker
  • Kom æbler, jordskokker og forårsløg i et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 35 cm).
  • Hæld sauce og citronsaft over. Drys med salt og peber.
  • Skær laksenfileten i 4 ens stykker og læg dem i fadet.
  • Drys med salt, peber og mandelgremolata og bag fisken midt i ovnen.
  • Pynt med dild og server til de nykogte ris.

I stedet for laks, kan du bruge hvid fisk, fx torsk, lyssej eller skrubbefileter. Eller du kan brune 4 små kyllingefileter og lægge dem på æbler og jordskokker.

Energiindhold for hele retten:

11843 kJ / 2831 kcal

Næringsindhold pr. 100g

492 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 22,6 % 6,5 g
Kulhydrat: 44,6 % 12,9 g
Fedt: 32,8 % 4,4 g
Mere inspiration

Vil du lave din egen mælkesauce, har du opskriften her.

Mælkesauce
15 min
Mælkesauce
(33)
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Mandelgremolata
50 g Mandler
½ dl Dildkviste
Bagt laks med jordskokker
3 Røde æbler i tynde både (ca. 375 g)
300 g Jordskokker i grove tern
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
½ liter Mælkesauce
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
500 g Fersk laks uden skind
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Dildkviste
Tilbehør
240 g Basmatiris - koges