Bagt laks og grøntsagsterriner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

Dekorativ gæsteret med ovnbagt laks, smukke grøntsagterriner, røde ris og fiskesauce.

Ingredienser

Antal portioner

Grøntsagsterriner, dagen før

  • 3 persillerødder i ½ cm skiver
  • 3 porrer i ½ cm ringe
  • 5 skorzonerrødder i ½ cm skiver
  • 1 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 5 blade husblas
  • 12 blade bredbladet persille
  • 1 dl hakket frisk bredbladet persille

Rød rispilaf

  • 8 dl røde ris
  • 50 g smør
  • 6 hakkede skalotteløg
  • 1¾ liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 150 g groft salt
  • 2 spsk sukker
  • ½ liter vand
  • 1 laksefilet med skind (ca. 1⅕ kg)

Fiskesauce

Sådan gør du

Sådan gør du

Grøntsagsterriner, dagen før

Kom grøntsagerne i kogende vand tilsat salt. Bring atter vandet i kog og kog grøntsagerne uden låg i ca. 1 min. Lad grøntsagerne dryppe af i en sigte over en gryde - gem grøntsagsvandet. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Fordel persillebladene i bunden af 12 engangskopper eller forme (a ca. 1½ dl). Bland grøntsagerne med den hakkede persille og læg dem i kopperne. Pres grøntsagerne let sammen. Kog grøntsagsvandet ind til der er ca. 3/4 liter. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt den i det kogende grøntsagsvand. Fordel ca. ½ dl grøntsagsvand i hver kop. Stil grøntsagsterrinerne tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Rød rispilaf

Skyl risene i flere hold koldt vand. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. Tilsæt ris og svits i yderligere ca. ½ min. Tilsæt vand og salt og kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min. Lad risene dryppe af i et dørslag og hold dem varme.

Rør imens salt, sukker og vand sammen til salt og sukker er opløst. Læg laksen i en flad skål - med skindsiden opad. Hæld saltlagen over laksen og lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 10 min. Tag laksen op og tør den. Læg laksen på skindsiden på ovnens rist - stil en plade med bagepapir under risten. Bag laksen midt i ovnen. Lad den hvile tildækket i ca. 10 min.

Grøntsagsterriner, fortsat

Løsn terrinerne i kanten med en kniv. Dyp kopperne i varmt vand i et kort øjeblik og vend grøntsagerne ud.

Fiskesauce

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og champignoner i ca. 1 min. Tilsæt vermouth. Kog ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Tilsæt bouillon og kog ved kraftig varme, stadig uden låg, i ca. 5 min. Si løg og champignoner fra og kasser dem. Mål "fonden" og tilsæt vand eller kog ind - der skal være ca. 3 dl i alt. Hæld "fonden" tilbage i gryden sammen med cremefraiche og salt. Tilsæt flødeskum og blend evt. saucen med en stavblender så den bliver skummende. Smag til og server straks.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 31400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,3 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

En god chablis (chardonnay) vil være helt rigtig til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til laks