Bagt laks og grøntsagsterriner
60+ min

Bagt laks og grøntsagsterriner

Dekorativ gæsteret med ovnbagt laks, smukke grøntsagterriner, røde ris og fiskesauce.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt laks og grøntsagsterriner

Dekorativ gæsteret med ovnbagt laks, smukke grøntsagterriner, røde ris og fiskesauce.

Antal portioner

Grøntsagsterriner, dagen før

  • 3 persillerødder i ½ cm skiver
  • 3 porrer i ½ cm ringe
  • 5 skorzonerrødder i ½ cm skiver
  • 1 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 5 blade husblas
  • 12 blade bredbladet persille
  • 1 dl hakket frisk bredbladet persille

Rød rispilaf

  • 8 dl røde ris
  • 50 g smør
  • 6 hakkede skalotteløg
  • 1¾ liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 150 g groft salt
  • 2 spsk sukker
  • ½ liter vand
  • 1 laksefilet med skind (ca. 1⅕ kg)

Fiskesauce

Fremgangsmåde:

Grøntsagsterriner, dagen før

Kom grøntsagerne i kogende vand tilsat salt. Bring atter vandet i kog og kog grøntsagerne uden låg i ca. 1 min. Lad grøntsagerne dryppe af i en sigte over en gryde - gem grøntsagsvandet. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Fordel persillebladene i bunden af 12 engangskopper eller forme (a ca. 1½ dl). Bland grøntsagerne med den hakkede persille og læg dem i kopperne. Pres grøntsagerne let sammen. Kog grøntsagsvandet ind til der er ca. 3/4 liter. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt den i det kogende grøntsagsvand. Fordel ca. ½ dl grøntsagsvand i hver kop. Stil grøntsagsterrinerne tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Rød rispilaf

Skyl risene i flere hold koldt vand. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. Tilsæt ris og svits i yderligere ca. ½ min. Tilsæt vand og salt og kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min. Lad risene dryppe af i et dørslag og hold dem varme.

Rør imens salt, sukker og vand sammen til salt og sukker er opløst. Læg laksen i en flad skål - med skindsiden opad. Hæld saltlagen over laksen og lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 10 min. Tag laksen op og tør den. Læg laksen på skindsiden på ovnens rist - stil en plade med bagepapir under risten. Bag laksen midt i ovnen. Lad den hvile tildækket i ca. 10 min.

Grøntsagsterriner, fortsat

Løsn terrinerne i kanten med en kniv. Dyp kopperne i varmt vand i et kort øjeblik og vend grøntsagerne ud.

Fiskesauce

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og champignoner i ca. 1 min. Tilsæt vermouth. Kog ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Tilsæt bouillon og kog ved kraftig varme, stadig uden låg, i ca. 5 min. Si løg og champignoner fra og kasser dem. Mål "fonden" og tilsæt vand eller kog ind - der skal være ca. 3 dl i alt. Hæld "fonden" tilbage i gryden sammen med cremefraiche og salt. Tilsæt flødeskum og blend evt. saucen med en stavblender så den bliver skummende. Smag til og server straks.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 31400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,3 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 53 %
Print

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

En god chablis (chardonnay) vil være helt rigtig til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til laks