Bagt rodfrugtsalat med brombær
45 min
•
&format=webp)
Denne bagte rodfrugtsalat er virkelig skøn, smagen er meget kompleks og tilfredsstiller de fleste sanser. Brombær giver rodfrugterne frisk syre og den hvide ost tilfører salt - og linserne lægger en god bund. Prøv den bagte rodfrugtsalat, når brombærrene er i sæson og nyd smagen og de smukke farver.
Ingredienser
Bagte rodfrugter
3
Gulerødder i tern (ca. 400 g)
|
|
---|---|
2
Persillerødder i tern (ca. 400 g)
|
|
2 tsk
Rapsolie
|
Bagt rodfrugtsalat
½ liter
Vand
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
75 g
Tørrede belugalinser eller grønne linser, fx fra Puy (ca. 1½ dl)
|
100 g
Rensede brombær
|
|
---|---|
1 dl
Blade af bredbladet persille
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 spsk
Vand
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
100 g
Salatost i tern
|
Sådan gør du
Bagte rodfrugter
Bagt rodfrugtsalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Salaten egner sig også godt som tilbehør til vildt eller oksebøffer. Så er der salat til ca. 6 personer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4132 kJ / 988 kcal
Næringsindhold pr. 100g
252 kJ / 60 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 19,2 % | 2,8 g |
Fedt: | 31,8 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 49 % | 7,3 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
