Bagte æbler
45 min
•
Bagte æbler er en dejlig dessert og her er de skønne, lune æbler bagt i ovnen med sprødt fyld af honning og pistacienødder. En nem og lækker dessert serveret med koldt flødeskum. Bagte æbler kan varieres alt efter, hvad du har i skabet af nødder og krydderier - og hvad din fantasi hjælper med.
Ingredienser
Bagte æbler
|
4
Æbler, fx jonagold (ca. 500 g)
|
|
|---|---|
|
75 g
Smør
|
|
|
3 spsk
Rørsukker
|
|
|
75 g
Grofthakkede usaltede pistacienødder
|
|
|
1 spsk
Flydende honning
|
|
|
1½ spsk
Mælk
|
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
|---|
Sådan gør du
Bagte æbler
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Server cremefraiche i stedet for flødeskum til de bagte æbler .
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
970 kJ / 232 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2 g |
| Protein: | 2,4 g |
| Fedt: | 18,6 g |
| Kulhydrat: | 14,2 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.