Bagte æbler

45 min
Bagte æbler

Bagte æbler er en dejlig dessert og her er de skønne, lune æbler bagt i ovnen med sprødt fyld af honning og pistacienødder. En nem og lækker dessert serveret med koldt flødeskum. Bagte æbler kan varieres alt efter, hvad du har i skabet af nødder og krydderier - og hvad din fantasi hjælper med.

Ingredienser

Bagte æbler

4 Æbler, fx jonagold (ca. 500 g)
75 g Smør
3 spsk Rørsukker
75 g Grofthakkede usaltede pistacienødder
1 spsk Flydende honning
1½ spsk Mælk
2 spsk Hvedemel
2½ dl Piskefløde

Sådan gør du

Bagte æbler

  • Halver æblerne, fjern kernehuset og kom dem i et ovnfast fad (ca. 25 x 30 cm).
  • Skær 25 g smør i små tern og fordel dem over æblerne, sammen med 1 spsk rørsukker. Forbag æblerne midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Smelt resten af smørret og tilsæt det sidste rørsukker, honning, mælk og mel. Lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. til det tykner.
  • Rør pistacienødderne i og fordel nøddemassen på de halverede æbler.
  • Skru op for temperaturen og bag æblerne færdige midt i ovnen i 10-15 min. ved 225° - traditionel ovn, til de er gyldne. Lad æblerne køle lidt inden servering.
  • Pisk fløden til et let skum og server til de lune æbler.

Server cremefraiche i stedet for flødeskum til de bagte æbler .

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9661 kJ / 2309 kcal

Næringsindhold pr. 100g

968 kJ / 231 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 4,2 % 2,4 g
Kulhydrat: 24,9 % 14,2 g
Fedt: 70,9 % 18,6 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagte-abler/