Bagte forårsrødder med stegt flæsk

Bedømmelse

(11 vurderinger)

1 timer

Stegt flæsk på en helt ny måde sammen med rodfrugter bagt i ovnen - vel at mærke forårets rødder.

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g svinebryst af stegestykket - i skiver
  • ½ tsk groft salt
  • 1 kg skrubbede små, faste kartofler
  • 1 liter vand
  • 300 g majroer i tykke både
  • 150 g radiser i hele og halve
  • 4 rødløg i kvarte (ca. 300 g)
  • 10 g smeltet smør
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kørveldressing

Pynt

  • kørvel

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel kødet på risten i bradepanden og steg svinebrystet øverst i ovnen. Vend det efter ca. 15 min. og steg det færdigt. Læg det stegte flæsk på et stykke køkkenrulle og drys med salt. Del kødet i mindre stykker. Gør bradepanden ren.

Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Kom dem i bradepanden sammen med majroer, radiser og løg. Hæld fedtstof over grøntsagerne og vend godt rundt. Drys med salt og peber og bag grøntsagerne midt i ovnen. Fordel det stegte flæsk mellem grøntsagerne.

Kørveldressing

Vend imens alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Stegetid for svinebryst

Sæt svinebrystet i en kold ovn og indstil på 250° - traditionel ovn. Steg i ca. 25 min.

Bagetid for forårsrødder

Ca. 20 min. ved 250° - traditionel ovn.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,9 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: