Baked beans med røræg

Bedømmelse

(9 vurderinger)

30 min

Bakes beans med røget mørbrad og grønkål. Kan spises både morgen, middag og aften!

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dåse bønner i tomatsauce - baked beans
  • 2 store knuste fed hvidløg
  • 1 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g grofthakkede friske grønkålsblade
  • 2 røde peberfrugter i strimler
  • 300 g røget svinemørbrad i tynde skiver

Tilbehør

  • 200 g ristet groft rugbrød
  • tomatketchup, fx chiliketchup
  • engelsk sauce

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring bønner med tomatsauce, hvidløg, vand, salt og peber i kog i en gryde. Tilsæt kålen og kog blandingen ved jævn varme og under forsigtig omrøring i ca. 5 min. Tilsæt peberfrugter og kog i yderligere ca. 3 min. Smag til.

Pisk imens æggene sammen med fløde, salt og peber. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Skru ned til svag varme og hæld æggeblandingen i panden. Skub i æggene til de begynder at stivne - røræggen skal være blød og fugtig.

Fordel bønner og grønkål på tallerkener. Læg røræg og mørbrad på toppen. Server rugbrød, ketchup og engelsk sauce ved siden af.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde: