Bananpandekager med kokos
60+ min

Bananpandekager med kokos

Skønne små bananpandekager uden tilsat sukker - spis dem til dessert eller brunch.
Bedømmelse (45 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bananpandekager med kokos

Skønne små bananpandekager uden tilsat sukker - spis dem til dessert eller brunch.

Antal portioner

Bananpandekager - ca. 15 stk.

  • 2 store æg
  • 1½ dl minimælk
  • ½ vaniljestang - kornene heraf
  • et nip fint salt
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 2 skrællede modne bananer
  • 50 g kokosmel (ca. 1¼ dl)
  • 2 spsk rapsolie

Creme

Tilbehør

  • 2 spsk ristet kokosmel
  • 400 g salat af friske frugter, fx grønne vindruer, sharonfrugt, blåbær og mango

Fremgangsmåde:

Pandekager

Pisk æg, mælk, vaniljekorn, salt og mel i en skål. Mos bananerne med en gaffel og vend dem i dejen sammen med kokos. Rør dejen jævn og lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Kom fedtstof i en pande og bag ca. 15 små pandekager af ½ dl. dej pr. portion. Steg pandekagerne ved jævn varme i ca. 6 min. - eller til de er gyldne og faste.

Creme

Mos den halve banan og bland den med vaniljekorn og fraiche.

Server de lune bananpandekager med ristet kokos, den kolde creme og frisk frugtsalat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 51 %
Print