Bao

Bao

60+ min
Fryseegnet
Bao er dampede boller, også kaldet steamed buns. Bao stammer fra Kina og de hvide boller er dybest set et godt hylster til noget lækkert fyld - lidt som vi kender fra pølsebrød. Bao buns bliver mere og mere populær hos danskerne og her får du opskriften, så du selv kan lave dem. Disse bao brød smager utroligt godt - fyld dem med lige det du har lyst til.
https://www.arla.dk/opskrifter/bao/

Sådan gør du

Bao - dej
  • Bland det kogende vand og mælk i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og mel.
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Sådan laver du bao's
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul dejen ud til en rund plade på ca. 36 cm i diameter.
  • Stik, fx med en udstikker (ca. 9 cm i diameter), runde stykker dej ud. Fjern overskydende dej - ælt den overskydende dej let sammen og stil den tildækket til 2. udrulning.
  • Pensl de runde dejstykker med et tyndt lag olie. Fold dejen over, så du har halvmåner. Tryk dejstykkerne ganske let med kagerullen.
  • Klip 16 små stykker bagepapir (ca. 10 x 10 cm). Prik godt med huller i bagepapiret, fx med en urtekniv (så dampen senere kan trænge igennem).
  • Læg de formede bao's på hver sit stykke bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Læg så mange bao's du kan få plads til i din bambussteamer (der skal være plads til at bollerne hæver lidt).
  • Bring ca. 2 cm vand i kog i en gryde, som bambussteameren kan være i - vandet må ikke røre bollerne.
  • Stil steameren i gryden, læg et viskestykke og låg på gryden og damp bollerne ved jævn varme i ca. 15 min. - du må ikke løfte på låget i de 15 min.
  • Fjern låget og viskestykket (pas på! dampen er meget varm) og tag de dampede bao's op.
  • Damp resten på samme måde - rul den overskydende dej ud til 2. udrulning (ca. 20 cm i diameter). Fyld vand på gryden undervejs, så den ikke koger tør.

Du kan lune de bagte bao's ved at stille dem tæt i steameren og dampe i ca. 2 min. Du kan dampe dine bao's i en sigte. Beregn ca. 5 min. ekstra dampetid, hvis sigte hænger højt over det dampende vand. Du kan bage 35-36 mini bao's (ca. 5 cm i diameter). Brug dem fx til snacks med forskelligt fyld.

De færdigdampede bao's kan fryses. Lun bollerne ved at dampe dem ca. 5 min. hvis du tager dem direkte fra fryseren. Eller lad bollerne tø op på køkkenbordet i ½ times tid og damp dem ca. 3 min.

Energiindhold for hele retten:

4880 kJ / 1166 kcal

Næringsindhold pr. 100g

940 kJ / 225 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 10,5 % 5,8 g
Kulhydrat: 74,5 % 41,2 g
Fedt: 15 % 3,8 g
Mere inspiration

Her forslag til spændende og velsmagende fyld til dine baos.

Ingredienser

Bao
¾ dl Kogende vand
1¼ dl Mælk
20 g Gær
1½ tsk Sukker
¾ tsk Groft salt
275 g Hvedemel (ca. 4¾ dl)
1 spsk Smagsneutral olie
1 Bambussteamer