Biryani
&format=webp)
Biryani er en populær ret i Indien og Mellemøsten. Biryani består af ris, grøntsager, varme krydderier som fx kardemomme, koriander og karry og så evt. kød. Biryani er supernem og dejlig aftensmad, og der er frit slag på hvilke grøntsager du vil komme i. På den måde er det også en rigtig fin ret at lave, hvis du vil have ryddet op i grøntsagsskuffen. Vi serverer her en mango-raita til biryanien. Raitaen som består af yoghurt og mango er dejligt kølende og et godt modspil til den krydrede biryani.

Ingredienser
Biryani
50 g Smør | |
---|---|
4 Rødløg i tynde strimler (ca. 300 g) | |
200 g Renset kyllingefilet | |
10 Kardemommekapsler | |
1 spsk Korianderfrø | |
1 spsk Karry | |
6 dl Hønsebouillon | |
320 g Basmatiris (ca. 4 dl) | |
400 g Tomater i store tern | |
2 spsk Hakket grøn chilipeber | |
1½ tsk Groft salt | |
2 dl Mynteblade |
Mango-raita
2½ dl Yoghurt 10% | |
---|---|
½ Umoden eller moden mangofrugt i små tern (ca. 125 g) | |
½ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber |
Sådan gør du
Biryani
Mango-raita
Det er en spændende smagsoplevelse at få et helt kardemomme- eller korianderfrø i munden, når man spiser biryanien. Er I ikke til det, kan krydderierne knuses i en morter, så de fordeler sig mere i retten.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9950 kJ / 2378 kcal
Næringsindhold pr. 100g
428 kJ / 102 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 16,3 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 53,5 % | 13,5 g |
Fedt: | 30,2 % | 3,5 g |
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.