Blomkålssalat og stegte kyllingelår

1 time
Blomkålssalat og stegte kyllingelår

Hindbær og blomkål sammen i en salat - det er et godt match.

Ingredienser

Stegte kyllingelår

1 kg Kyllingeoverlår (ca. kg)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Blomkålssalat

1 Renset blomkål (ca. 550 g)
250 g Hytteost
2 spsk Flydende honning
1 spsk Hvid balsamicoeddike
1½ dl Fintklippet purløg
1 tsk Groft salt
150 g Rensede friske hindbær (ca. g)

Tilbehør

1 kg Kartofler

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Stegte kyllingelår

  • Rens og tør kyllingestykkerne. Læg dem i en lille bradepande og drys med salt og peber. Steg kyllingelårene midt i ovnen.
  • Fjern den groveste stilk fra blomkålen. Skær de øvrige stilke i små tern og del resten af blomkålen i bittesmå buketter. Rør hytteost, honning, eddike, purløg (gem lidt til pynt) og salt sammen og vend blomkålen i. Smag til. Kom blomkålssalaten i en skål og pynt med hindbær.
  • Server de stegte kyllingelår og blomkålssalaten sammen med nykogte kartofler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11450 kJ / 2737 kcal

Næringsindhold pr. 100g

376 kJ / 90 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 36,7 % 8,1 g
Kulhydrat: 32,7 % 7,2 g
Fedt: 30,6 % 3,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalssalat-og-stegte-kyllingelar/