Blomkålssteaks med oste-gremolata

30 min
Blomkålssteaks med oste-gremolata

Blomkål er en fantastisk spise og her, hvor den bare er stegt og serveret med gremolata, kommer den rigtig til sin ret. Enkelt og godt!

Ingredienser

1 Blomkål i skiver af ca. 2 cm (ca. 500 g)
25 g Smør

Ostegremolata

100 g Fintrevet lagret havartiost
1 dl Finthakket bredbladet persille
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
25 g Grofthakkede, ristede mandler

Sådan gør du

  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg blomkålsskiverne ved jævn varme i ca. 3 min. på hver side.
  • Tag dem af panden og hold dem varme.
  • Gentag med de sidste blomkålsskiver.

Ostegremolata

  • Vend alle ingredienserne sammen og server sammen med de lune blomkålssteaks.

Du kan bruge eventuelle rester til en dejlig blomkålssuppe

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3515 kJ / 840 kcal

Næringsindhold pr. 100g

523 kJ / 125 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 18,5 % 5,7 g
Kulhydrat: 7,2 % 2,2 g
Fedt: 74,3 % 10,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalssteaks-med-ostegremolata/