Blommecrumble med mandler

35 min
Arbejdstid: 25 min
Blommecrumble med mandler

Brug saftige blommer til disse små portionsanrettede crumblekager. Mandlerne giver kagerne en delikat smag. Server med vaniljeprikket flødeskum.

Ingredienser

600 g Blommer i tern
75 g Sukker (ca. ¾ dl)
40 g Ristede mandelflager

Crumbledej

100 g Hvedemel (ca. 2 dl)
50 g Mandelmel (ca. 1 dl)
2 spsk Sukker
100 g Koldt smør

Vaniljeskum

¼ liter Piskefløde
1 spsk Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Bland blommer, sukker og mandelflager sammen - gem lidt mandelflager til pynt. Fordel i 6 små ovnfaste forme (ca. 11 cm i diameter).

Crumbledej

  • Bland mel, mandelmel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Fordel dejen over blommerne og bag tærterne midt i ovnen i ca. 18 min. ved 225° - traditionel ovn - til de er gyldne. Lad tærterne køle let af.

Vaniljeskum

  • Pisk fløde og vaniljesukker sammen til et let skum, fx med en håndmixer og smag til.
  • Server de 6 blommecrumble lune med vaniljeskum til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13071 kJ / 3124 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1047 kJ / 250 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 4,8 % 2,9 g
Kulhydrat: 34,2 % 21 g
Fedt: 61 % 17,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/blommecrumble-med-mandler/