Boeuf bourguignon
3 timer
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Boeuf bourguignon er en klassisk fransk gryderet med en dyb og fyldig smag. Oprindeligt stammer retten fra vinregionen Bourgogne, men den er også blevet en favorit i de danske hjem. Server med blød kartoffelmos, som giver en god balance til den tunge ret. Vores opskrift på boeuf bourguignon er simpel, men kræver god tid for at blive til den indbydende, franske simreret.
Ingredienser
Boeuf bourguignon
2 kg
Oksebov uden ben
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
75 g
Bacontern
|
|
3
Grofthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
3
Små hakkede fed hvidløg
|
|
4
Gulerødder i grove stykker (ca. 300 g)
|
|
2
Laurbærblade
|
|
5 stilke
Bredbladet persille
|
|
5 stilke
Frisk timian
|
|
2 dl
Oksebouillon
|
|
5 dl
Bourgogne rødvin
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
250 g
Små hele skalotteløg
|
|
250 g
Rensede hele champignoner
|
|
½ tsk
Groft salt
|
25 g
Blødt smør
|
|
---|---|
2 spsk
Hvedemel
|
Pynt
1 dl
Strimlet bredbladet persille
|
---|
Tilbehør
300 g
Durumbrød
|
---|
Sådan gør du
Boeuf bourguignon
Kogte kartofler eller kartoffelmos er også godt til boeuf bourguignonen. Retten kan laves dagen i forvejen - det bliver den absolut ikke ringere af.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
26410 kJ / 6312 kcal
Næringsindhold pr. 100g
693 kJ / 166 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 28,4 % | 11,6 g |
Fedt: | 56,6 % | 10,6 g |
Kulhydrat: | 15 % | 6,1 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
