Bøfsandwich med avocadocreme og gulerodssalat
30 min

Bøfsandwich med avocadocreme og gulerodssalat

En god blanding af burger og sandwich!
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bøfsandwich med avocadocreme og gulerodssalat

En god blanding af burger og sandwich!

Antal portioner

Avocadocreme

  • 1 lille rød chilipeber
  • 2 modne avocadoer
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 1 tsk rørsukker eller brun farin
  • 1 tsk groft salt

Gulerodssalat

Bøfsandwich

  • 400 g magert hakket oksekød
  • 10 g smør
  • 2 tsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 8 skiver groft brød (ca. 600 g)
  • 8 salatblade (ca. 75 g)
  • 2 tomater (ca. 100 g)
  • ½ rødløg (ca. 35 g)

Fremgangsmåde:

Avocadocreme

Skyl avocadoerne, flæk dem og tag stenene ud. Skræl avocadoerne og kom stykkerne i en blender med saft af citron. Flæk chilien, fjern evt. kernerne, og hak chilien fint. Tilsæt rørsukker og salt.

Gulerodssalat

Skræl gulerødderne og riv dem i brede strimler, fx med en tyndskræller. Vend hvidløg sammen med yoghurt, salt og peber. Bland det med gulerødderne.

Bøfsandwich

Del kødet i 4 portioner. Form dem til store flade hakkebøffer. Brun dem på en meget varm pande i smør og olie ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Steg videre 2-3 min. på hver side ved jævn varme. Kødet skal være lige netop gennemstegt og kødsaften klar.

Rist brødskiverne på en brødrister eller varm grillpande. Smør avocadocremen på brødskiverne. Saml bøfsandwichen således læg skyllede salatblade, den stegte hakkebøf, skiver af tomat og løg i lag. Luk sandwichen med en skive ristet brød - giv den et klem. Server sammen med gulerodssalat og evt. det sidste avocadocreme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 30 %
Print