Boller - til baby

Boller - til baby

1 time 30 min
Forb. 20 min
Fryseegnet
Boller til din baby og resten af familien. De nemme boller er baseret på en grødblanding og er lækre til både morgenmad, eftermiddagsmad eller i madpakken. Bollerne er velegnede til babyer i alderen 9-12 mdr.
https://www.arla.dk/opskrifter/boller---til-baby/

Sådan gør du

  • Hæld det kogende vand i en stor skål og rør grødblandingen ud heri. Tilsæt vand, gær og æg og rør det godt sammen.
  • Kom mel, salt og smør heri (hold lidt mel tilbage).
  • Rør det hele godt sammen og ælt dejen i ca. 10 min. - gerne i en røremaskine ved høj hastighed. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 min.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og drys dejen med lidt mel.
  • Skær ca. 24 boller, fx med en kniv og sæt dem forsigtigt på 2 plader med bagepapir.
  • Bag bollerne til de er gyldne ca. 12 min. ved 225° - varmluft - og lad dem køle af på en bagerist.

Du kan også anvende de andre grødblandinger til bollerne, fx fuldkornsgrød med gulerod og græskar.

Energiindhold for hele retten:

14161 kJ / 3385 kcal

Næringsindhold pr. 100g

945 kJ / 226 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 10,5 % 5,8 g
Kulhydrat: 70,5 % 39,2 g
Fedt: 19 % 4,9 g

Ingredienser

2 dl Kogende vand
3 dl Vand
25 g Gær
2 Æg
775 g Hvedemel
1 tsk Groft salt
50 g Blødt smør i tern