Boller i karry med æblesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

45 min

Nem og hurtig aftensmad, her boller i karry med æblesalat.

Ingredienser

Antal portioner

Kødboller - 16 stk

  • 300 g hakket svine- og kalvekød 3-7 % fedt
  • 1 tsk groft salt
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel

Æblesalat

  • 2 røde æbler i skiver (ca. 225 g)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 200 g fintsnittet romainesalat
  • 100 g slikærter i lange tynde strimler
  • 1 fintsnittet rødløg (ca. 75 g)

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled, fx basmatiris (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kødboller

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Tilsæt løg og æg. Rør mælken i og derefter melet. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Bring karrysaucen i kog i en tykbundet gryde. Form imens farsen med en spiseske til ca. 16 kødboller. Kog dem ved svag varme og under låg i saucen i ca. 10 min.

Æblesalat

Vend æbler med limesaft, og bland dem sammen med de øvrige ingredienser. Server æblesalaten til boller i karry og de nykogte ris.

Tip

I stedet for slikærter kan du bruge extra fine ærter.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 20 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: