Boller i karry med æblesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

45 min

Nem og hurtig aftensmad, her boller i karry med æblesalat.

Ingredienser

Antal portioner

Kødboller - 16 stk

  • 300 g hakket svine- og kalvekød 3-7 % fedt
  • 1 tsk groft salt
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel

Æblesalat

  • 2 røde æbler i skiver (ca. 225 g)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 200 g fintsnittet romainesalat
  • 100 g slikærter i lange tynde strimler
  • 1 fintsnittet rødløg (ca. 75 g)

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled, fx basmatiris (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kødboller

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Tilsæt løg og æg. Rør mælken i og derefter melet. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Bring karrysaucen i kog i en tykbundet gryde. Form imens farsen med en spiseske til ca. 16 kødboller. Kog dem ved svag varme og under låg i saucen i ca. 10 min.

Æblesalat

Vend æbler med limesaft, og bland dem sammen med de øvrige ingredienser. Server æblesalaten til boller i karry og de nykogte ris.

Tip

I stedet for slikærter kan du bruge extra fine ærter.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 20 %

Er du til økologi?

Tilbage

Er du til økologiske mejeriprodukter?

Se hele vores økologiske sortiment her. Arla har en bred vifte af økologiske mejeriprodukter bl.a. mælk, yoghurt, skyr og ost.

Arla Øko

Er du til økologiske mejeriprodukter?

Tilbage

Arla ØKO – fra en gård nær dig

Mange små kan sammen skabe noget stort. Vidste du, at mere end 200 øko-landmænd fra hele landet sammen står bag Arla Øko? Det betyder at uanset hvor du bor, er der altid en øko-gård i nærheden af dig. Se hele vores økologiske sortiment her.

En gård nær dig

Arla ØKO – fra en gård nær dig

Print

Kilde: