Boller i rodfrugtkarry

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

45 min

Gulerødder og pastinakker giver ekstra smag og fylde til karrysaucen....og de bliver blendet så man ikke kan se dem.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 450 g medisterpølse eller rørt fars

Karrysauce

  • 25 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 1 spsk madraskarry
  • 5 gulerødder i mindre stykker
  • 2 pastinakker i mindre stykkert
  • 2 dl letmælk
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 200 g dampet broccoli
  • mild mangochutney

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring bouillonen i kog. Tryk ca. 1 spsk af farsen fra medisterpølsen ud i hånden form den let til en kødbolle og kom den i bouillonen. Lav kødboller af ca. halvdelen af medisterpølsen. Lad dem koge ved svag varme og uden låg i ca. 7 min. eller til de er faste og flyder ovenpå. Tag kødbollerne op og hold dem varme. Gentag med resten af medisterpølsen gem bouillonen.

Karrysauce

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og karry i ca. 1 min. Tilsæt gulerod, pastinak og 4 dl af bouillonen fra kødbollerne. Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min., til grøntsagerne er godt møre. Blend grøntsagerne. Tilsæt mælk, salt og peber og bring karrysaucen i kog under omrøring. Tilsæt kødbollerne, varm saucen godt igennem og smag til.

Tip

Medisterpølsen er den hurtige løsning. Du kan selv røre en fars af 300 g hakket svinekød, ¾ tsk groft salt, friskkværnet peber, 1 spsk revet løg, 1 æg, 1 dl mælk og 4 spsk hvedemel.

Frysetip

Lad retten tø i køleskabet.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: