Bønnesalat med edamamebønner
&format=webp)
En skøn og fyldig bønnesalat med grønne bønner, edamamebønner og salatost. Opskriften er nem, velsmagende, enkel og smuk at se på. En bønnesalat er dejligt tilbehør til både både falafler, fisk og kød fra grillen - og den er virkelig nem at lave. Salaten klarer sig også helt alene - gerne med et godt brød til.
Ingredienser
Bønnesalat
400 g
Dampede grønne bønner
|
|
---|---|
300 g
Frosne, optøede edamamebønner
|
|
1
Rødløg i halve meget tynde skiver (ca. 100 g)
|
|
1 dl
Fintklippet purløg
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
100 g
Rensede babysalatblade
|
|
1
Citron (usprøjtet) i både
|
Sådan gør du
Bønnesalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Vi serverer citronbådene til salaten i stedet for at hælde den over som citronsaft, fordi syren fra citronen hurtigt giver de grønne bønner en kedelig farve.
Gør alle ingredienserne klar dagen før - og bland de 2 typer bønner med olien. Så er det nemt at hælde salaten sammen, når I skal spise.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4960 kJ / 1185 kcal
Næringsindhold pr. 100g
393 kJ / 94 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 26,2 % | 6,1 g |
Fedt: | 59,4 % | 6,3 g |
Kulhydrat: | 14,4 % | 3,3 g |
