Du får endnu bedre bid i salaten, hvis du bruger tørrede bønner. Bønnerne skal lægges i blød dagen før, du skal bruge dem. Du kan erstatte blåbær med brombær, ferskner eller æbler, rugkerner med fx perlespelt - og du kan bruge forskellige oste i salaten.
10399 kJ / 2485 kcal
553 kJ / 132 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,1 g |
Protein: | 16,2 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 53,9 % | 17,5 g |
Fedt: | 29,9 % | 4,5 g |
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.
160 g
Perlerug - polerede rugkerner (ca. 2 dl)
|
|
---|---|
2 dl
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
1 dåse
Cannellinibønner, eller andre hvide bønner (ca. 400 g)
|
|
---|---|
1
Avocado i tern (ca. 125 g)
|
|
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
4
Gulerødder i lange, tynde strimler (ca. 300 g)
|
|
2
Finthakkede rødløg (ca. 100 g)
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
75 g
Romainesalat revet i grove stykker
|
|
100 g
Rensede blåbær
|
|
¼ tsk
Havsalt, fx maldon
|
200 g
Groft brød - evt. ristet
|
---|