Du får endnu bedre bid i salaten, hvis du bruger tørrede bønner. Bønnerne skal lægges i blød dagen før, du skal bruge dem. Du kan erstatte blåbær med brombær, ferskner eller æbler, rugkerner med fx perlespelt - og du kan bruge forskellige oste i salaten.
10399 kJ / 2485 kcal
553 kJ / 132 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,1 g |
Protein: | 16,2 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 53,9 % | 17,5 g |
Fedt: | 29,9 % | 4,5 g |
Prøv denne skønne tomatsalat - også lækker til grillmad.
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.
Perlerug - polerede rugkerner (ca. 2 dl)
|
160 g |
---|---|
Vand
|
2 dl |
Groft salt
|
½ tsk |
Cannellinibønner, eller andre hvide bønner (ca. 400 g)
|
1 dåse |
---|---|
Avocado i tern (ca. 125 g)
|
1 |
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
1 tsk |
Friskpresset limesaft
|
1 spsk |
Gulerødder i lange, tynde strimler (ca. 300 g)
|
4 |
Finthakkede rødløg (ca. 100 g)
|
2 |
Salatost i tern
|
200 g |
Romainesalat revet i grove stykker
|
75 g |
Rensede blåbær
|
100 g |
Havsalt, fx maldon
|
¼ tsk |
Groft brød - evt. ristet
|
200 g |
---|