Bønnesalat med ost og avocado

45 min
Bønnesalat med ost og avocado

Bønnesalat med masser af farver, fylde og smag. Denne bønnesalat med rugkerner kan mætte i sig selv, men er også et herligt tilbehør til både grillmad eller en helt almindelig frikadelle eller falafel. Bønnesalat er nem at variere, bare tænk i forskellige farver og konsistenser, når du køber ind - eller tømmer køleskabet. Bønnesalat bliver måske et fast element i ugens madplan?

Ingredienser

Bønnesalat

160 g Perlerug - polerede rugkerner (ca. 2 dl)
2 dl Vand
½ tsk Groft salt
1 dåse Cannellinibønner, eller andre hvide bønner (ca. 400 g)
1 Avocado i tern (ca. 125 g)
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset limesaft
4 Gulerødder i lange, tynde strimler (ca. 300 g)
2 Finthakkede rødløg (ca. 100 g)
200 g Salatost i tern
75 g Romainesalat revet i grove stykker
100 g Rensede blåbær
¼ tsk Havsalt, fx maldon

Tilbehør

200 g Groft brød - evt. ristet

Sådan gør du

Bønnesalat

  • Skyl perlerugen godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog rugperlerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min.
  • Tag gryden af varmen og lad rugen trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Lad evt. perlerugen køle af.
  • Hæld bønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.
  • Vend avocadotern med limeskal og -saft.
  • Læg perlerug, bønner og avocado lagvis med gulerødder, løg, ost og salatblade. Drys med blåbær og salt og server salaten med brød til.

Du får endnu bedre bid i salaten, hvis du bruger tørrede bønner. Bønnerne skal lægges i blød dagen før, du skal bruge dem. Du kan erstatte blåbær med brombær, ferskner eller æbler, rugkerner med fx perlespelt - og du kan bruge forskellige oste i salaten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10399 kJ / 2485 kcal

Næringsindhold pr. 100g

553 kJ / 132 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,1 g
Protein: 16,2 % 5,3 g
Kulhydrat: 53,9 % 17,5 g
Fedt: 29,9 % 4,5 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/bonnesalat-med-ost-og-avocado/