Bønnesalat

Bønnesalat

30 min
Nem og lækker bønnesalat med hvid ost og masser af smag. Der er skruet godt op for bønnerne i denne lækre salat - her er nemlig både grønne bønner og sorte bønner. Bønnesalaten er nem at lave og smager skønt - både som tilbehør eller som en ret i sig selv.

Sådan gør du

Marinade
  • Pisk eddike, salt og peber sammen. Pisk olien i.
  • Tilsæt basilikum og smag til.
Bønnesalat
  • Kom bønnerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem stå i ca. 3 min. Hæld vandet fra.
  • Hæld de sorte bønner i en sigte og brus dem over med koldt vand.
  • Vend alle ingredienserne sammen, hæld marinaden over, pynt med basilikum og server.

Det smager også dejligt med hvidløg i dressingen.

Energiindhold for hele retten:

5444 kJ / 1301 kcal

Næringsindhold pr. 100g

513 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 19 % 5,7 g
Kulhydrat: 20,3 % 6,1 g
Fedt: 60,7 % 8,4 g
Mere inspiration

Prøv pgså denne skønne bønnesalat med forskellige bønner.

Relateret video
Bønnesalat

Se hvordan du laver bønnesalat her. Nem og lækker bønnesalat med hvid ost og masser af smag. Der er skruet godt op for bønnerne i denne lækre salat - her er nemlig både grønne bønner og sorte bønner.

Ingredienser

Marinade
1 spsk Hvidvinseddike
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 spsk Olie
1 spsk Hakkede basilikumblade
Bønnesalat
300 g Frosne grønne bønner i mindre stykker
1 dåse Sorte bønner (ca. 240 g)
100 g Røde og gule cherrytomater i halve
2 Små rødløg i tynde både
200 g Salatost i tern
Pynt
Frisk basilikum