Börek
1 time
•

Börek er en betegnelse for tyrkiske specialiteter lavet med filodej - og her er en skøn version af börek med spinat og salatost. Börek er her formet som små tærter og fyldet er krydret med frisk mynte, spidskommen og hvidløg. Server de små börek sammen med en frisk tzatziki og en salat med couscous.
Ingredienser
Börek
150 g
Smør
|
|
---|---|
2
Finthakkede fed hvidløg
|
|
300 g
Optøet, frossen helbladet spinat
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
1 dl
Finthakkede mynteblade
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
8
Ark optøet filodej (ca. 400 g)
|
Sådan gør du
Börek
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Optøning af filodej skal ske i køleskabet. De tynde ark kan let knække, hvis du tager dem i brug direkte fra frost. Tag en plade filodej frem ad gangen og opbevar resten under et fugtigt viskestykke. Så undgår du at kanterne bliver tørre.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11770 kJ / 2813 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1094 kJ / 261 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 10,5 % | 6,7 g |
Fedt: | 55,3 % | 16,3 g |
Kulhydrat: | 34,2 % | 22 g |
