Börek lammepie

Börek er en betegnelse for tyrkiske specialiteter lavet med filodej - og her er en skøn version med lammekød, pinjekerner og salatost.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Börek lammepie

Börek er en betegnelse for tyrkiske specialiteter lavet med filodej - og her er en skøn version med lammekød, pinjekerner og salatost.

Antal portioner
  • 600 g hakket lammekød
  • 25 g smør
  • 1 stort finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 25 g pinjekerner
  • 25 g korender
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl vand
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 200 g smuldret Karolines Køkken® Salatost i blok
  • 400 g filodej ca. 10 ark
  • 150 g smør - smeltet

Pynt

  • sesamfrø
  • paprika

Tilbehør

  • 520 g blandet grøn salat

Fremgangsmåde:

Svits lammekød i en sauterpande ved kraftig varme i ca. 5 min. - til det smuldrer. Tag det op. Kom smørret i panden og lad det blive gyldent. Steg løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 3 min. Kom kødet tilbage i panden sammen med tomatpuré, pinjekerner, korender, spidskommen, salt og peber. Steg yderligere ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt vand og steg i ca. 4 min. - til vandet er fordampet. Lad fyldet køle af og tilsæt persille og salatost. Smag til.

Læg en plade filodej med den lange side mod dig - og pensl den med smør. Læg endnu en plade filodej ovenpå og kom ca. 1 dl fyld på. Fordel fyldet i en stribe langs hele pladen. Rul dejen sammen til en rulle og placer den langs kanten i en smurt tærteform (ca. 28 cm i diameter). Gentag med resten af filodejen - så du har 4 ruller mere. Fortsæt med at lægge dem i tærteformen som en snegl ind mod midten. Pensl med resten af smørret. Drys med sesamfrø og paprika. Bag lammepien midt i ovnen - til den er gylden og sprød. Server den lune lammepie med blandet salat.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 22430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 67 %
Print