Börek lammepie

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

Börek er en betegnelse for tyrkiske specialiteter lavet med filodej - og her er en skøn version med lammekød, pinjekerner og salatost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g hakket lammekød
  • 25 g smør
  • 1 stort finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 25 g pinjekerner
  • 25 g korender
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl vand
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 200 g smuldret Karolines Køkken® Salatost i tern med persille og hvidløg
  • 400 g filodej ca. 10 ark
  • 150 g smør - smeltet

Pynt

  • sesamfrø
  • paprika

Tilbehør

  • 520 g blandet grøn salat

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Svits lammekød i en sauterpande ved kraftig varme i ca. 5 min. - til det smuldrer. Tag det op. Kom smørret i panden og lad det blive gyldent. Steg løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 3 min. Kom kødet tilbage i panden sammen med tomatpuré, pinjekerner, korender, spidskommen, salt og peber. Steg yderligere ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt vand og steg i ca. 4 min. - til vandet er fordampet. Lad fyldet køle af og tilsæt persille og salatost. Smag til.

Læg en plade filodej med den lange side mod dig - og pensl den med smør. Læg endnu en plade filodej ovenpå og kom ca. 1 dl fyld på. Fordel fyldet i en stribe langs hele pladen. Rul dejen sammen til en rulle og placer den langs kanten i en smurt tærteform (ca. 28 cm i diameter). Gentag med resten af filodejen - så du har 4 ruller mere. Fortsæt med at lægge dem i tærteformen som en snegl ind mod midten. Pensl med resten af smørret. Drys med sesamfrø og paprika. Bag lammepien midt i ovnen - til den er gylden og sprød. Server den lune lammepie med blandet salat.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 22540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 67 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag