Borsjtj - rødbedesuppe - Opskrifter - Arla

Borsjtj - rødbedesuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(37 vurderinger)

1 timer

Den klassiske russiske rødbedesuppe - nem, billig og så smager en gang borsjtj rigtig godt, når det er koldt udenfor.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • 4 rødbeder i grove stykker
  • 2 melede kartofler i grove stykker
  • 3 rødløg i grove stykker
  • 2 små pillede fed hvidløg
  • 4 tsk rødvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g ristet groft brød

Server efter suppen

  • 4 æbler, fx elstar

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring bouillonen i kog i en gryde. Tilsæt rødbeder, kartofler, løg og hvidløg. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg ca. ½ time eller til de er møre. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Hæld suppen tilbage i gryden og bring den atter i kog. Tilsæt eddike og krydderier. Smag suppen til.

Kom cremefraiche og rødløg i små skåle hver for sig. Hæld rødbedesuppen i en varm skål og server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: