Rødbedesuppe

Rødbedesuppe

1 time
Fryseegnet
Den klassiske rødbedesuppe, også kaldet borsjtj er heldigvis nemmere at lave end at stave til. Borsjtj er en syrlig suppe, der serveres ofte i det østeuropæsiske køkken, fx i Ukraine, Rusland og Polen. Her en ægte russisk rødbedesuppe uden kød, og den både smager dejligt og ser skøn ud hvor den dybe rødebedefarve klæder den hvide cremefraiche og de hakkede rødløg. Rødbedesuppen er ovenikøbet ikke særlig kostbar at fremstille - og mætter rigtig godt.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodbedesuppe/

Sådan gør du

Rødbedesuppe
  • Bring bouillonen i kog i en gryde.
  • Tilsæt rødbeder, kartofler, løg og hvidløg. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg ca. ½ time eller til de er møre.
  • Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek.
  • Hæld suppen tilbage i gryden og bring den atter i kog. Tilsæt eddike og krydderier.
  • Smag suppen til.
Tilbehør til rødbedesuppen
  • Kom cremefraiche og rødløg i små skåle hver for sig.
  • Hæld rødbedesuppen i en varm skål og server straks sammen med ristet groft brød.

Synes du suppen er for tyk, kan du tilsætte mere grøntsagsbouillon eller vand. Suppen kan også smages til med chili eller krydderurter, hvis du ønsker lidt mere smag.

Energiindhold for hele retten:

8208 kJ / 1962 kcal

Næringsindhold pr. 100g

266 kJ / 63 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 11,7 % 1,8 g
Kulhydrat: 62,3 % 9,7 g
Fedt: 26 % 1,9 g
Mere inspiration

Det smager skønt med hjemmebagte grove flute til rødbedesuppe.

Rugmelsflutes
60+ min
Rugmelsflutes
(16)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Rødbedesuppe
1¼ liter Grøntsagsbouillon
800 g Skrællede rødbeder i grove stykker
150 g Skrællede melede kartofler i grove stykker
3 Rødløg i grove stykker (ca. 225 g)
2 Små pillede fed hvidløg
4 tsk Rødvinseddike
1 tsk Sukker
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
2½ dl Creme fraiche
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
300 g Ristet groft brød