Braiserede svinekæber med æble og mos
                                
                                    1 time 30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid:  45 min
                                
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Svinekæber er en dejlig spise. Her er de i en dejlig gryderet med grov mos til.
Ingredienser
| 
                                            
                                                    600 g
                                                Kæbeklumper (grisekinder)
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1¼ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Smeltet smør
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 spsk
                                                Hvedemel
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 dl
                                                Æblemost
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    200 g
                                                Frosne perleløg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Sambal oelek
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                    1 dåse
                                                Kidneybønner (ca. 400 g)
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    150 g
                                                Frosne grønne bønner
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1½ dl
                                                Madlavningsfløde
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2
                                                Rødkindede æbler i tynde både (ca. 200 g)
                                            
                                     | 
Grov rodfrugtmos
| 
                                            
                                                    2
                                                Skrællede bagekartofler i grove stykker (ca. 500 g)
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    ½
                                                Skrællet knoldselleri i grove stykker (ca. 500 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Madlavningsfløde
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Grov rodfrugtmos
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Æblemosten kan erstattes af en god kalvefond eller en hvedeøl.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
331 kJ / 79 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,2 g | 
| Protein: | 6,2 g | 
| Fedt: | 2,2 g | 
| Kulhydrat: | 8,5 g | 
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    