Brændende kærlighed
&format=webp)
Brændende kærlighed er kartoffelmos med stegt bacon (nogle bruger flæsk) og løg og evt. et grønt drys på toppen. Brændende kærlighed er rigtig mormormad og smager skønt en efterårs- eller vinterdag, når I skal hygge jer. Og så er det nemt at trylle frem. Server brændende kærlighed helt klassisk med syltede rødbeder og rugbrød - velbekomme.
Ingredienser
Kartoffelmos
1 kg
Skrællede kartofler
|
|
---|---|
40 g
Smør
|
|
2½ dl
Varm mælk
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Bacon og løg
10 g
Smør
|
|
---|---|
250 g
Bacon i tern (ca. 250 g)
|
|
6
Løg i halve skiver (ca. 500 g)
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
Friskkværnet peber
|
|
---|---|
Et grønt drys, fx hakket persille eller klippet purløg
|
|
300 g
Syltede rødbeder
|
|
240 g
Groft rugbrød
|
Sådan gør du
Kartoffelmos
Bacon og løg
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan gøre kartoffelmosen grovere ved blot at mose kartoflerne med en grydeske.
Har du en rest kartoffelmos tilovers, kan du fx bruge den i Reste-vafler. Du finder opskriften her på arla.dk
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
457 kJ / 109 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,1 g |
Protein: | 3,1 g |
Fedt: | 4,9 g |
Kulhydrat: | 13,1 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
