Brændende kærlighed

Brændende kærlighed

45 min
Brændende kærlighed er kartoffelmos med stegt bacon (nogle bruger flæsk) og løg og evt. et grønt drys på toppen. Brændende kærlighed er rigtig mormormad og smager skønt en efterårs- eller vinterdag, når I skal hygge jer. Og så er det nemt at trylle frem. Server brændende kærlighed helt klassisk med syltede rødbeder og rugbrød - velbekomme.
https://www.arla.dk/opskrifter/brandende-karlighed/

Sådan gør du

Kartoffelmos
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem godt møre i en gryde med vand uden salt, ca. 20 min.
  • Hæld kogevandet fra de møre kartofler og mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris.
  • Vend smørret i og lad det smelte i de varme kartofler.
  • Rør mælken i mosen lidt efter lidt - til du synes, konsistensen er passende.
  • Tilsæt salt, varm godt igennem og smag kartoffelmosen til.
Bacon og løg
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande.
  • Tilsæt bacontern og steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 15 min. til baconternene er gyldne og sprøde - rør af og til.
  • Lad baconternene dryppe af på køkkenrulle.
  • Kom løgene i baconfedtet i panden og steg dem ca. 5 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til. Tilsæt salt.
  • Kom de stegte bacontern tilbage i panden og vend dem godt sammen med løgene.

Du kan gøre kartoffelmosen grovere ved blot at mose kartoflerne med en grydeske.

Har du en rest kartoffelmos tilovers, kan du fx bruge den i Reste-vafler. Du finder opskriften her på arla.dk

Energiindhold for hele retten:

11946 kJ / 2855 kcal

Næringsindhold pr. 100g

459 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 11,6 % 3,1 g
Kulhydrat: 48,6 % 13,1 g
Fedt: 39,8 % 4,9 g
Mere inspiration

Prøv en vegetarisk og velsmagende udgave af Brændende kærlighed.

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Prøv en version med flere {grøntsager}
Kartoffelmos
1 kg Skrællede kartofler
40 g Smør
2½ dl Varm mælk
1½ tsk Groft salt
Bacon og løg
10 g Smør
250 g Bacon i tern (ca. 250 g)
6 Løg i halve skiver (ca. 500 g)
¾ tsk Groft salt
Tilbehør
Friskkværnet peber
Et grønt drys, fx hakket persille eller klippet purløg
300 g Syltede rødbeder
240 g Groft rugbrød