Brændende kærlighed - med mere grønt

Brændende kærlighed - med mere grønt

45 min
Brændende kærlighed - med mere grønt er inspireret af den kendt klassiker med kartoffelmos, bacon og løg. Vi har tilberedt en vegetarisk version med masser af farverige grøntsager og ekstra smag fra en sennepsdressing og tyttebærsyltetøj. Brændende kærlighed - med mere grønt får sit sprøde knas fra nødder, så der skulle være både noget blødt og noget sprødt og intens smag. Så selvom Brændende kærlighed - med mere grønt, ikke er den klassiske, håber vi at "love is in the air".

Sådan gør du

Kartoffelmos
  • Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i 15-20 min., eller til de er godt møre.
  • Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.
  • Mos dem let og vend med fløde og salt lige inden serveringen.
  • Varm kartoffelmosen godt igennem og smag til.
Sennepsdressing
  • Vend fløde, sennep og salt sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til.
Stegte grøntsager
  • Lad imens halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Steg champignonerne i ca. 5 min., til de er gyldne og tørre. Tag champignonerne op.
  • Lad resten af smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits græskar, porre og rødløg i 2-3 min.
  • Tilsæt hasselnødder, stegte champignoner, salt og peber. Smag til.
Ved serveringen
  • Kom kartoffelmosen i et stort varmt fad.
  • Hæld de stegte grøntsager over og server straks sammen med sennepsdressing og tyttebærsyltetøj.

Hvis I laver græskarlygter af halloween græskar, kan I spise det græskarkød I skraber ud, når I udhuler. Bruger du hokkaido- eller butternutsquash (som jo også er græskar) til retten her, behøver du ikke skælle dem. Skallen på disse to græskar, er så tynd at den sagtens kan spises.

Energiindhold for hele retten:

8109 kJ / 1938 kcal

Næringsindhold pr. 100g

236 kJ / 57 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 10,6 % 1,5 g
Kulhydrat: 61,6 % 8,6 g
Fedt: 27,8 % 1,8 g
Mere inspiration

Her er den helt traditionelle brændende kærlighed.

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Prøv også en mere klassisk version
Kartoffelmos
1 kg Skrællede melede kartofler
1 liter Vand
1 dl Madlavningsfløde
1 tsk Groft salt
Sennepsdressing
1 dl Madlavningsfløde
4 tsk Dijonsennep
¼ tsk Groft salt
Stegte grøntsager
20 g Smør
450 g Champignoner i halve og kvarte
1 Porre i tynde ringe (ca. 150 g)
2 Rødløg i tynde både (ca. 150 g)
200 g Skrællet græskar i mundrette stykker
50 g Grofthakkede hasselnøddekerner
1 tsk Groft salt
½ tsk Groftkværnet peber
Tilbehør
Tyttebærsyltetøj