Kartoffelpandekager
30 min
•
Kartoffelpandekager er super lækre og forholdsvis simple. Fulde af smag, sprøde udenpå og bløde indeni - den perfekte kombination. Vores opskrift på kartoffelpandekager indeholder squash, rødløg, hvidløg og krydderurter, men du kan også bruge andre grøntsager, fx gulerødder og forårsløg. De steges i smør, som giver den bedste smag. Vores kartoffelpandekage minder om de traditionelle kartoffelrösti, som er populære i især Tyskland, Schweiz og Østrig. Server dem til frokost, som forret eller i halv størrelse som appetizer eller snacks.
Ingredienser
350 g
Skrællede kartofler
|
|
---|---|
150 g
Squash
|
|
1
Finthakket rødløg
|
|
2
Finthakkede fed hvidløg
|
|
1 dl
Finthakket persille
|
|
1
Æg
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
25 g
Smør - stegning
|
Serveringsforslag
Røget laks, fraiche og krydderurter
|
---|
Sådan gør du
Du kan bruge gulerødder eller græskar, fx hokkaido, i stedet for squash.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2674 kJ / 639 kcal
Næringsindhold pr. 100g
376 kJ / 90 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 10,1 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 53,2 % | 11,8 g |
Fedt: | 36,7 % | 3,7 g |