Brioche hveder
Langtidshævede brioche hveder er luksus kardemommekrydrede hveder. Få den bedste opskrift på koldhævede hveder lige her. Slå dejen sammen om aftenen og nyd friskbagte hveder på storebededag. Opskriften er en luksusversion, som kræver tid og opmærksomhed. Der er brugt knuste kardemommefrø i opskriften her, hvilket giver en intens og skøn smag af kardemomme (kan erstattes med stødt kardemomme). Spis brioche hvederne lune og nybagte - eller rist dem helt sprøde og server iskold smør til.
Ingredienser
|
2½ dl
Mælk
|
|
|---|---|
|
15 g
Gær
|
|
|
500 g
Hvedemel
|
|
|
3
Æg
|
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
|
2 tsk
Friskkværnede kardemommefrø (brug en morter eller en krydderikværn)
|
|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
|
150 g
Koldt smør i små tern
|
|---|
Sådan gør du
Dag 1
Dag 2
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også lade bollerne hæve tildækket ved stuetemperatur på dag 2, men det tager 2-3 timer (afhængigt af temperaturen), da dejen er helt kold.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1245 kJ / 298 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,8 g |
| Protein: | 6,7 g |
| Fedt: | 13,8 g |
| Kulhydrat: | 36,5 g |