Brombær med vaniljecreme og sprød sesamkaramel

Brombær med vaniljecreme og sprød sesamkaramel

45 min
Uimodståelig, knasende, lækker - og med skøn vaniljecreme. Uhm!

Sådan gør du

Vaniljecreme
  • Varm mælk, fløde, vaniljekorn og -stang op til kogepunktet. Det må ikke buldre kun simre helt forsigtigt. Tag blandingen af varmen. Pisk æggeblommer og sukker sammen, til de er hvide og luftige. Hæld forsigtigt og langsomt i en tynd stråle den varme fløde i æggemassen under kraftig omrøring. Hæld massen i en ren gryde og varm forsigtig op under kraftig omrøring med træske. Rør indtil det tykner. Cremen skal dække bagsiden af grydeskeen med et tyktflydende lag. Rør jævnligt i cremen, mens den køler ned.
Sprød sesamkaramel
  • Bred et stort stykke bagepapir ud på et bord, der kan tåle varme. Bring sukker og vand i kog under omrøring. Lad simre, indtil sukkerlagen bliver gylden. Vend sesamfrøene i og rør grundigt rundt med en træske. Lad koge til der ingen væde er tilbage, og det tørrer ud. Rør konstant. Tilsæt fløden og kog sammen under meget grundig omrøring. Hæld karamellen ud på bagepapiret og fordel det i store grove klumper. Lad sesamkaramellen afkøle i ca. 20 min. Bræk i passende stykker og former.
  • Server de friske brombær med vaniljecreme og sprød karamel på toppen.
Energiindhold for hele retten:

19723 kJ / 4714 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1025 kJ / 245 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 6,9 % 4,2 g
Kulhydrat: 49,6 % 29,9 g
Fedt: 43,5 % 12 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Vaniljecreme eller creme anglaise
¼ liter Mælk
¼ liter Piskefløde
1 Vaniljestang - kornene heraf
8 Æggeblommer
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
Sprød sesamkaramel
400 g Sukker (ca. 4¾ dl)
1 dl Vand
200 g Sesamfrø
1 dl Piskefløde
400 g Friske brombær