Brombærmarmelade med chiafrø

Brombærmarmelade med chiafrø

10 min
Meget hurtig og nem brombærmarmelade med chiafrø, der er med til at tykne marmeladen. Nyd den som topping på fx yoghurt eller grød, som tilbehør til pandekager eller på et godt stykke brød.
https://www.arla.dk/opskrifter/brombarmarmelade-med-chiafro/

Sådan gør du

  • Kom brombærrene i en gryde sammen med honning og bring dem i kog.
  • Kog ved svag varme og uden låg i 2-3 min. Fjern skummet på toppen med en ske.
  • Mos bærrene til den ønskede konsistens med et piskeris - eller brug en stavblender, hvis du ønsker marmeladen helt glat.
  • Tag gryden af varmen og rør chiafrøene i.
  • Kom marmeladen på rene glas, der evt. er skyllet med atamon.

Du kan lave marmeladen med alle slags bær eller en blanding af forskellige. Der er dog forskel på, hvor søde de forskellige bær er, så husk at smage marmeladen til. Honning kan erstattes af sukker.

Energiindhold for hele retten:

1993 kJ / 476 kcal

Næringsindhold pr. 100g

341 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,3 g
Protein: 8,5 % 1,7 g
Kulhydrat: 75,8 % 15,2 g
Fedt: 15,7 % 1,5 g

Ingredienser

500 g Friske eller frosne brombær
3 spsk Flydende honning
2 spsk Chiafrø