Brunchglas med græsk yoghurt og frugt
2 timer
•
Arbejdstid: 25 min
•
En perfekt lille brunchservering der samler yoghurten/grøden og frugtsalaten i én anretning. Serveringen består af græsk yoghurt vendt med appelsin-vaniljekogte speltkerner og med frugt på toppen. Kerne-yoghurten kan laves i god tid og alle slags frugt og bær kan bruges som topping,
Ingredienser
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
|---|---|
|
2½ dl
Appelsinjuice
|
|
|
100 g
Perlespelt (ca. 1¼ dl)
|
|
½ liter
Yoghurt 10%
|
|
|---|---|
|
4 spsk
Akaciehonning
|
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
Til servering
|
500 g
Udskåret frisk frugt, fx vindruer, mangofrugt og appelsinfileter
|
|
|---|---|
|
Evt. mynteblade - til pynt
|
Sådan gør du
Ved servering
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan sagtens lave kerne-youghurten dagen før.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
443 kJ / 106 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 2,4 g |
| Fedt: | 3,6 g |
| Kulhydrat: | 15,8 g |
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.