Brunchglas med græsk yoghurt og frugt

2 timer
Arbejdstid: 25 min
Brunchglas med græsk yoghurt og frugt

En perfekt lille brunchservering der samler yoghurten/grøden og frugtsalaten i én anretning. Serveringen består af græsk yoghurt vendt med appelsin-vaniljekogte speltkerner og med frugt på toppen. Kerne-yoghurten kan laves i god tid og alle slags frugt og bær kan bruges som topping,

Ingredienser

1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2½ dl Appelsinjuice
100 g Perlespelt (ca. 1¼ dl)
½ liter Yoghurt 10%
4 spsk Akaciehonning
2 spsk Friskpresset limesaft

Til servering

500 g Udskåret frisk frugt, fx vindruer, mangofrugt og appelsinfileter
Evt. mynteblade - til pynt

Sådan gør du

  • Bring appelsinjuice, perlespelt, vaniljestang og -korn i kog i en tykbundet gryde. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 25 min. - rør af og til.
  • Stil kernerne tildækket i køleskabet (eller i fryseren) til de er kolde. Fjern vaniljestangen.
  • Rør yoghurt sammen med honning og limesaft. Vend de kolde, kogte speltkerner i yoghurten og smag til.
  • Fordel kerne-yoghurten i 10 glas og stil dem tildækket i køleskabet til servering.

Ved servering

  • Fordel frugten på toppen af kerne-yoghurten. Pynt evt. med mynteblade og server.

Du kan sagtens lave kerne-youghurten dagen før.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6510 kJ / 1556 kcal

Næringsindhold pr. 100g

443 kJ / 106 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 9,2 % 2,4 g
Kulhydrat: 60,7 % 15,8 g
Fedt: 30,1 % 3,6 g
Relateret video Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/brunchglas-med-grask-yoghurt-og-frugt/