Bruschetta med auberginepuré

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

Super skønne bruschetta'er. Der er lidt arbejde i dem, men det hele kan laves på forhånd, så de bare skal samles lige før gæsterne kommer.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Semidried tomater og champignoner

  • ½ dl olivenolie
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk sukker
  • ½ groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g cherrytomater i halve
  • 100 g champignoner i halve

Auberginepuré

  • 1 lille fed hvidløg med skal
  • 1 lille aubergine
  • 100 g Arla® Puck salatost i blok
  • 1 tsk ristede sesamfrø
  • friskkværnet peber
  • 8 skrå skiver italiensk flute
  • 1 flækket fed hvidløg
  • 3 spsk hakkede sorte oliven
  • 1 skive parmaskinke i tynde strimler

Pynt

  • frisk basilikumblad

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Semidried tomater og champignoner

Bland olie, hvidløg, oregano, sukker, salt og peber. Vend cherrytomater og champignoner i krydderolien og læg dem på en plade med bagepapir. Bag tomater og champignoner midt i ovnen. Lad de semidried tomater og champignoner køle af og tag dem op af olien.

Auberginepuré

Læg hvidløg og aubergine på en plade med bagepapir. Bag hvidløget ca. 20 min. og tag det ud. Bag auberginen færdig de sidste ca. 10 min. Pres indmaden ud af det bagte hvidløg. Halver den let afkølede aubergine og skrab kødet ud. Kom auberginekødet (ca. 100 g) i et blenderglas sammen med ost, hvidløgsmos, sesamfrø og peber. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Lad auberginepuréen køle af og smag til.

Rist fluteskiverne og gnid dem let med hvidløg.

Fordel auberginepuréen på fluteskiverne og top halvdelen op med semidried tomater og den anden halvdel med semidried champignoner. Pynt tomaterne med oliven og champignonerne med parmaskinke.

Bagetid for tomater og champignoner

Ca. 2 timer ved 100° - traditionel ovn.

Bagetid for hvidløg

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for aubergine

Ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Olien fra tomater og champignoner kan bruges til salatdressing eller lignende.
Du kan købe færdige semidried tomater og champignoner i olie.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 44 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Friuli, Italien

Hvidvin på sauvignon blanc-druen, gerne fra Italien Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til tomat

Andre gode forslag