Bruschetta med peberfrugttapenade

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

1 timer

Peberfrugttapenaden har en fin intens smag fra både de grillede peberfrugter, valnødder, citronsaft og salt, hvid ost.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 røde peberfrugter (ca. 250 g)
  • 50 g ristede valnøddekerner
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt
  • 12 skiver flutes
  • 200 g Arla® Puck salatost i blok
  • 50 g renset feldsalat
  • 50 g ristede valnøddekerner
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær peberfrugterne i kvarte, fjern stilken og rens for "vægge" og frø. Læg de kvarte peberfrugter, med skindet opad, på en plade med alufolie. Grill dem øverst i ovnen. Tag peberfrugterne ud, læg et stykke bagepapir og et viskestykke over og lad dem trække på køkkenbordet i mindst 20 min. Træk det sorte skind af. Blend peberfrugter, valnødder, citronsaft og salt til en ensartet tapenade.

Læg fluteskiverne på en plade med bagepapir og rist dem øverst i ovnen. Tag brødet ud og vend skiverne. Kom ca. 1 tsk peberfrugttapenade på hver skive flute. Del den hvide ost på langs og derefter i 12 små skiver. Læg osten på fluteskiverne og gratiner dem midt i ovnen.

Anret salat og valnøddekerner på 6 tallerkener. Dryp olie og citronsaft på salaten og fordel de varme bruschettaer herpå. Server straks sammen med resten af peberfrugttapenaden.

Grill peberfrugter

Ca. 15 min.

Ristning af brød

Ca. 3 min. ved 250° - traditionel ovn.

Gratinering af bruschetta

Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.

Tip

Du kan riste valnødderne på en tør pande eller i ovnen, ca. 5 min. ved 250°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Palomino, px, moscatel Jerez, Spanien

Fino sherry, evt. en manzanilla Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til valnødder