Bruschetta

Bruschetta

20 min
Bruschetta med tomat består ganske enkelt af ristet brød, modne tomater, hvidløg og olie... og frisk basilikum selvfølgelig. Du behøver ikke at rejse til Italien for at få sprød bruschetta, for denne opskrift er præcis, som du drømmer om en bruschetta skal smage. Bruschetta er i bund og grund et lækkert tomatbrød, der er godt både som en snack, som forret eller som tilbehør til andre retter. Bruschetta med tomat er en genial snack, når sommerens solmodne tomater bugner i haven eller i butikkerne.

Sådan gør du

Bruschetta
  • Rør basilikum, olie, hvidløg, salt og peber sammen.
  • Pensl skærefladen på brødene med olien og grill eller rist brødet på begge sider.
  • Bland tomaterne med resten af olien.
  • Fordel tomatblandingen på de 4 stykker ristede brød - og server.

Halvgammelt brød kan få nyt liv som bund for bruschetta og tomatbrød, uanset om det er lyst eller mørkt, med eller uden kerner.

Energiindhold for hele retten:

5312 kJ / 1270 kcal

Næringsindhold pr. 100g

790 kJ / 189 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 8,9 % 4,2 g
Kulhydrat: 52,1 % 24,2 g
Fedt: 39 % 8,3 g
Mere inspiration

Vild med italienske klassikere?

Spaghetti Carbonara
45 min
Spaghetti Carbonara
(492)

Ingredienser

Bruschetta
1 dl Grofthakkede basilikumblade
4 spsk Olivenolie
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 tsk Flagesalt
Friskkværnet peber
1 Italiensk flute - halveret og delt på langs (ca. 300 g)
4 Modne tomater i små tern (ca. 350 g)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk